Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sadnice
  • 14.10.2013. 10:22

Rasadničarska proizvodnja: Karolina d.o.o. - pogon poljoprivreda

Rasadničarska proizvodnja Karoline organizirana je na površini od 14 ha sa voćnim sadnim materijalom i ukrasnim biljem.

  • 4.021
  • 247
  • 0

Karolina d.o.o., Osijek posluje u sastavu grupe Kraš d.d. Zagreb, a njezin pogon poljoprivreda bavi se poljoprivrednom proizvodnjom na površini od 120 ha.

Rasadničarska proizvodnja organizirana je na površini od 14 ha sa voćnim sadnim materijalom i ukrasnim biljem. Posjeduje vlastite matične nasade za proizvodnju vegetativnih i generativnih podloga i matične nasade plemki za vlastitu proizvodnju i daljnju prodaju. Planirana godišnja proizvodnja voćnih sadnica za prodajnu sezonu jesen 2013. i proljeće 2014. je 110.000 komada.

U ponudi su voćne sadnice u kategoriji certificiranog i standardnog sadnog materijala: jabuka na podlozi (M-9, MM-106), krušaka na podlozi (BA-29, MA, sjemenjaku), dunja, mušmula, bresaka, nektarina, trešanja, višanja, šljiva, lijeske, oraha, bajama, kupina, malina, ribiza (crni, crveni), brusnica, jagoda ...

Raspored dozrijevanja voćaka

U sklopu rasadničke proizvodnje nalazi se i proizvodnja ukrasnog bilja 20-tak kultivara, crnogoričnih i bjelogoričnih (Thuja Smaragd, Thuja Collumna, Thuja Danica, Chamaeciparis Columnaris, Picea Pugens, Picea Pančić omorica, Taxus bacata Fastigiata, Juniperus horizontalis, Juniperus hibernica, breze, lipe, javore, sorbuse ...)

Na površini od 35 ha nalazi se nasad višnje koji je u punoj rodnosti. Tijekom 2013. godine ukupno je proizvedeno 360 tona ploda svježe višnje koji se koristi u preradi za potrebe konditorske industrije. 90-ak tona ploda spremljeno je u alkoholnu pulpu, a ostale količine su prodane u svježem stanju.

Dio površine od cca 55 ha koristi se za ratarsku proizvodnju merkantilne pšenice i soje.


Tagovi

Karolina Osijek Matični nasadi Sadnice Sadni materijal Voće Ukrasno bilje


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić