Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zajedno za BiH malinu
  • 10.06.2017. 08:00

Malinari traže hitan sastanak sa ministrom

Udruženi malinari kažu kako je njihova prioritetna želja da se kvalitetnim razgovorima i konkretnim koracima zaustave negativni trendovi u oblasti malinarstva.

Foto: Bigstock/grkic
  • 2.181
  • 161
  • 0

Udruženje poljoprivrednih proizvođača jagodičasto-bobičastog voća "Travnička malina", nakon prvog zajedničkog skupa uputilo je Federalnom ministarstvu poljoprivrede i šumarstva Zahtjev za hitnim sastankom.

O ovogodišnjim problemima malinara pisali smo na Agroklubu.

Malinari: Niska cijena - velika provokacija

U zahtjevu traže hitan sastanak sa ministrom i njegovim saradnicima sa ciljem rješavanja aktuelnih problema iz oblasti malinarstva.

Zaustaviti negativne trendove

"Koordinacijsko tijelo predstavlja oko 5.000 proizvođača i čine ga 15 udruženja, te 3 zadruge sa područja BiH. Kako Vam je sigurno poznato, nagomilani problemi u ovoj oblasti nas uporno vode prema odredištu koje ni mi, a ni aktuelna vlast sigurno ne želimo, a to je organizacija protesta u cilju ostvarivanja prava", ističu u zahtjevu naglašavajući kako je njihova prioritetna želja da se kvalitetnim razgovorima i konkretnim (hitnim) koracima zaustave negativni trendovi u oblasti malinarstva.

Sve veći broj članova

"Pouzdano znamo da ste Vi, gospodine ministre, osoba koja je u toku toga i jedina osoba sa kojom i trebamo razgovarati. Ni po koju cijenu ne želimo dozvoliti da pojedine političke opcije koriste trenutno nezadovoljstvo proizvođača maline kako bi ostvarili određene političke ciljeve, a o čemu smo se odmah i oglasili u sredstvima informisanja.

Broj pojedinaca i udruženja koji se uključuju u rad našeg koordinacionog tijela je iz dana u dan sve veći, te je naša želja da predstojeći sastanak donese konkretne mjere koje će proizvođačima olakšati period berbe i plasmana na tržište, a koji je praktično već nastupio", zaključio je Edin Mameldžija ispred Koordinacionog tijela udruženja i proizvođača jagodičastog voća sa područja Bosne i Hercegovine.

Foto: Bigstock/grkic


Tagovi

Travnička malina Udruženje malinara Malinarstvo Zajedno za BiH malinu


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.