Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Regija Birač
  • 22.08.2022. 16:00

Malinari poslali zahtjev hladnjačarima: Dogovor ili blokade?

U zahtjevu navode da su u petak, 19. avgusta, održali hitan sastanak na kojem su donijeli zaključke, kojima je utvrđeno da je ponuđena cijena maline, od strane pojedinih hladnjačara, apsolutno neprihvatljiva

Foto: Bigstockphoto/mr2853
  • 234
  • 42
  • 0

Udruženje malinara "Vilamet", uputilo je danas svim hladnjačarima regije Birač, koja obuhvata općine Milići, Vlasenica, Srebrenica, Bratunac, Zvornik i Šekovići, zvaničan zahtjev za izjednačavanjem cijene ovogodišnjeg roda maline sa onima u regionu.

U zahtjevu navode da su u petak, 19. avgusta, održali hitan sastanak na kojem su donijeli zaključke, kojima je utvrđeno da je ponuđena cijena maline, od strane pojedinih hladnjačara, apsolutno neprihvatljiva za sve proizvođače jagodičastog voća u ovoj regiji. 

"Opšte poznata stvar je da je malina na našoj regiji plaćana po 9 KM/kg, a da je 'Zadrugar' iz Ljubovije svu otkupljenu malinu isplatio po 610 dinara/kg, što prelazi 10 KM/kg, kao i da je prosječna cijena otkupljene maline u Srbiji oko 10 KM/kg", naveli su iz udruženja "Vilamet", obrazlažući svoj zahtjev za usklađivanjem cijena. 

Malinarima prijete zbog najavljenih protesta: "Gađat ću te čim stignem"

Na kraju izražavaju nadu da će postići dogovor kako bi izbjegli mogućnost izlaska malinara na ulice i eventualne buduće bojkote pojedinih hladnjačara. 


Tagovi

Malinari Otkup maline Cijena maline Vilamet Protesti Hladnjačari


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.