Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Štete u voćnjacima
  • 08.11.2018. 18:00

Divlje svinje pojele na hiljade mandarina i sve su bliže urbanim područjima

Postaje sve gore, siguran sam da će se dogoditi ozbiljna nesreća na ovom području, kaže Vicente Gimeno kojem su divlje svinje pojele oko 3.000 do 4.000 kilograma mandarina!

Foto: Pixabay/Couleur
  • 295
  • 13
  • 0

U Španjolskoj, na istočnoj obali u blizini gradova Benicàssim i Castellón divlje svinje haraju po plantažama mandarina i narandži. Dolaze noću i uništavaju sve što im se nađe na putu. Njihov broj sve više raste, a problem više nije ograničen na ruralna područja nego se životinje sve više pojavljuju i u urbanim područjima, navodi El Periodico Mediterraneo

"Postaje sve gore, siguran sam da će se dogoditi ozbiljna nesreća na ovom području", kaže Vicente Gimeno, proizvođač mandarina koji plantažu između gradova Benicàssim i Castellón. U njegovom slučaju, divlje svinje su pojele oko 3.000 do 4.000 kilograma mandarina! 

"Divlje svinje su počele napadati neke ceste, a u blizini je autocesta N-340. Podnio sam pritužbu općini Benicàssim, ali me ne slušaju", komentira Gimeno. 

I drugi poljoprivrednici i lovci također upozoravaju kako su divlje svinje sve bliže obali. Tamošnje Ministarstvo zaštite okoliša još nije reagiralo, unatoč tome što su članovi lokalnog lovačkog društva još prije dvije godine tražili poduzimanje mjera koje uključuju produljenje lovne sezone do kraja marta i jačanje ograde kako bi se divlje svinje držale pod kontrolom. 

Također su zatražili i odobravanje lovnih dozvola izvan sezone. Zbog neugodnosti koje rade divlje svinje, neki su voćari postavili električne ograde kako bi spriječili pristup životinja, no, postojeće mjere nisu dovoljne za rješavanje, u ovom slučaju, štetočine. 


Tagovi

Divlje svinje Šteta u voćnjacima Divljač Španjolska


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.