Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rekordna cijena
  • 19.07.2016. 10:30

Grozd Roman Ruby prodan za 11.000 dolara!

Sezonsko voće u Japanu može dostići (pre)visoke cijene. S obzirom da je grozd imao 30 bobica, svaka je koštala 350 dolara!

Foto: youtube.com
  • 3.514
  • 160
  • 0

Gotovo 11.000 dolara plaćen je grozd "Ruby Romans" s 30 bobica na aukciji u Japanu! Svaka bobica po tome je koštala rekordnih 350 dolara, piše theguardian.com.

Grožđe koje u Japanu ima statusni simbol, ima bobice veličine ping pong loptice. Uzgaja se u regiji Ishikawa i svaki grozd mora težiti barem 20 grama i sadržavati barem 18% šećera. Uzgoj tog grožđa započeo je 1992. kada je zasijano sjeme vrste Fujiminori. Tijekom godina, preimenovane su u Roman Ruby nakon što je javno prihvaćena ta vrsta grožđa. Prvi grozdovi prodani su 2008., a cijena mu od tada raste.

Lani dinja prodana za 12.000 dolara

"Ovo je zaista pravo Ruby Romans blago. Izložimo ih u našoj trgovini prije nego što dozvolimo kupcima da probaju“, rekao je medijima Takamaru Konishi.

Premda sezonsko voće u Japanu može dostići visoke cijene, od jabuke do lubenica (jedna jabuka košta tri dolara) ovakva prodaja do sada nije zabilježena. Kraljica voća u ovoj zemlji je dinja, koja služi kao statusni simbol, a često se kupuje i kao poklon te dostiže cijene skupih vina. Jedna je dinja prošle godine na aukciji je prodana za 1,5 milijun jena što je oko 12.000 dolara.

Foto: youtube.com


Tagovi

Roman Ruby Grožđe


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]