Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tomislav Tolušić
  • 16.03.2017. 16:30

Tolušić nahvalio izvoz drvoprerađivača

"Udio finalnih proizvoda drvne industrije u izvozu raste iz godine u godinu i to je sektor koji ne treba samo hvaliti već mu i biti na usluzi i slušati njegove potrebe", izjavio je ministar Tolušić.

Foto: bigstockphoto.com, Ivanko
  • 1.282
  • 63
  • 0

Ministar Tomislav Tolušić predvodio je prije nekoliko dana u Karlovcu manifestaciju u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije Doručak s hrvatskih farmi na kojoj su predstavljeni sustavi dobrovoljnog označavanja domaćih proizvoda.

"Nitko nam se brani da govorimo da treba kupovati hrvatsko. Nitko nam to ne može zabraniti. Ja sam hrvatski ministar poljoprivrede i dužnost mi je štititi hrvatske poljoprivrednike i hrvatske proizvođače hrane, a time i hrvatske potrošače. Kako jedna pileća prsa koja prođu 2.000 kilometara mogu biti bolja od domaće svježe piletine?

Osobno garantiram za sve domaće proizvode s oznakom

Naši proizvodi imaju najbolji omjer cijene i kvalitete, inspekcijske službe ih mogu pratiti od polja do stola i zna se gdje su i u kojim uvjetima nastali. Ja za sve te proizvode mogu osobno garantirati. Imate pravo znati što jedete i što kupujete. Kupujte hrvatske proizvode, tražite hrvatske proizvode u trgovinama, lokalpatriotizam nije busanje u prsa, to je način života, a bez hrane nema života", izjavio je ministar Tolušić na Doručku s hrvatskih farmi u Karlovcu.

Pravedniji model dodjele drvne sirovine

Nakon Doručka ministar se u Uredu župana sastao sa županom Ivanom Vučićem i predstavnicima sektora prerađivača drva s kojima je razgovarao o nedostatku sirovine za drvoprerađivače i mogućim rješenjima. Ministar je predstavio novi, pravedniji model dodjele drvne sirovine Hrvatskih šuma koji na transparentan način omogućuje planiranje proizvodnje i dostupnost sirovine.

Izvoz proizvoda drvne industrije u uzlaznoj putanji

"Dosta je kuloarskih priča o malverzacijama i pogodovanjima. Tome smo stali na kraj. Svaki propis koji je nedorečen i koji možemo popraviti već smo ispravili, a tako ćemo raditi i dalje. Pravedno, transparentno i uvažavajući potrebe našim drvoprerađivača i naše drvne industrije. Udio finalnih proizvoda drvne industrije u izvozu raste iz godine u godinu i to je sektor koji ne treba samo hvaliti već mu i biti na usluzi i slušati njegove potrebe", izjavio je ministar Tolušić na sastanku s drvoprerađivačima prije odlaska u Ogulin u obilazak tvrtke Bjelin.

Foto: bigstockphoto.com, Ivanko80


Tagovi

Tomislav Tolušić Drvni sektor Doručak hrvatskih farmi


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]