Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Saopćenje
  • 13.07.2022. 19:00
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Tuzla

TK mijenja Zakon o šumama - ukidaju parafiskalne namete

Radi se o naknadi u visini od 0,04 posto ukupno ostvarenog prihoda, koju plaćaju sva pravna lica registrovana za obavljanje djelatnosti i imaju sjedište na teritoriji TK

Foto: Depositphotos/vladvitek
  • 292
  • 46
  • 0

S ciljem stvaranja što povoljnijeg poslovnog ambijenta u Tuzlanskom kantonu, Vlada TK je današnjim prijedlogom Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o šumama predvidjela ukidanje parafiskalnog nameta, naknade za općekorisne funkcije šuma.

Radi se o naknadi u visini od 0,04 posto ukupno ostvarenog prihoda, koju plaćaju sva pravna lica registrovana za obavljanje djelatnosti i imaju sjedište na teritoriji Tuzlanskog kantona, kao i dijelovi pravnih lica čije je sjedište van TK, a ovdje obavljaju djelatnost.

"Prema određenim procjenama ukidanjem ovog nameta privrednicima sa područja Tuzlanskog kantona poslovanje je rasterećeno za oko 2,5 miliona KM na godišnjem nivou, što je i poticajna mjera da poslodavci ovo rasterećenje iskoriste i unaprijede uslove rada i primanja svojih uposlenika. Ukidanjem ovog parafiskalnog nameta stvaraju se bolje poslovne prilike, unaprjeđuje se poslovno okruženje, što će nesumnjivo dovesti do otvaranja novih radnih mjesta", navodi se u saopćenju Vlade TK.

Danas utvrđenim prijedlogom izmjena i dopuna trenutno važećeg Zakona o šumama, ispunjava se i dugogodišnja inicijativa poslodavaca i privrednika u ovom kantonu, te im se pruža direktna pomoć rasterećenjem rada. 


Tagovi

Šume Parafiskalni nameti Vlada TK Poticajna mjera Zakon o šumama TK

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Ima li ista lakše prodat od peršuna !? 😁