Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Apel
  • 24.03.2015. 17:00

Sprečite šumske požare!

Moli se građanstvo da ne pali vatru na otvorenom prostoru jer je zbog suvih biljnih ostataka pojačana opasnost od požara.

Foto: freedigitalphotos.com
  • 168
  • 3
  • 0

Iz javnog preduzeća Vojvodinašume apeluju na javnost te podsećaju da šumski požari predstavljaјu izuzetnu opasnost za šume i šumske eko-sisteme. Uzrok izbijanja požara je, prema statističkim pokazateljima, u više od 95% slučajeva ljudski faktor. Šumski požari godišnje nanose neprocenjive štete šumskom fondu Republike Srbije.

Nalazimo se u prvom godišnjem periodu pojačane opasnosti od požara, jer su u šumi i na polju prisutni suvi biljni ostaci od prethodne godine. Kao veoma zapaljivi, predstavljaju opasnost za pojavu i širenje požara, pa se stoga mole građani da ne pale vatru na otvorenom prostoru.

U proteklih deset godina je samo u AP Vojvodini stradalo preko 1.000 hektara šuma i obraslog šumskog zemljišta.

Ako do požara ipak dođe

U slučaju da do požara ipak dođe, odmah treba reagovati upućivanjem poziva nadležnim organima ili najbližoj radnoj jedinici JP Vojvodinašume. Na ovaj način potencijalne štete mogu biti svedene na najmanju moguću meru. Kako bi se šume sačuvale od požara, važno je da ovaj apel podrže pojedinci, nevladine organizacije, lovačka udruženja, ekološki pokreti, ali i sve ostale institucije.

Foto: freedigitalphotos.com


Tagovi

Šumski požar JP Vojvodinašume Vatra na otvorenom Biljni ostaci Šumsko zemljište Eko sistemi Štete

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Božanski cvetovi žutog narcisa.