Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Seča stabala
  • 26.11.2019. 15:00
  • Reding, Engleska

Slučajno posekli stotine mladog drveća u parku

Radnici održavanja zelenila u engleskom gradu Redingu slučajno su posekli stotine sadnica koja su donirana za akciju volonterske sadnje u 2016. i 2017. godini. Stabla su uništena tokom rutinskog čišćenja rastinja.

Foto: Pixabay/marinwib
  • 93
  • 13
  • 0

Reding je grad u Engleskoj, smešten na reci Temzi, udaljen 70-ak kilometara zapadno od Londona. Uz puno zelenila, u tom gradu smešten je i Palmer Park koji datira još iz kraja 19. veka, a danas se proteže na 20 hektara površine.

To je ogromna površina za održavanje, priznaćete. Ipak, vest da je baš prilikom održavanja u tom parku posečeno 800 sadnica stabala - odjeknula je daleko. 

Naime, radnici održavanja zelenila u tom gradu slučajno su posekli stotine sadnica koje je donirao "Woodland Trust" za akciju volonterske sadnje u 2016. i 2017. godini. Stabla su uništena tokom rutinskog čišćenja rastinja, piše BBC

"Nažalost, mladice su bile neoznačene i nisu se jasno videle među koprivom i divljom kupinom", rekli su u Veću Grada. 

Karen Rouland, iz Veća, obećala je da će se nova, veća stabala, zasaditi na prikladnijim mestima unutar parka kako bi se popravila situacija. Dodala je da su naučili lekciju i izvinila se volonterima koji su učestvovali u sadnji. 

Volonteri smatraju kako se radi o ogromnom gubitku jer se radi o drveću koje je raslo već dve godine u parku. Deo gde su ih sadili bio je zaštićen i "pošteđen" čišćenja rastinja. 


Tagovi

Volonterska sadnja Posečene sadnice Palmer Park Engleska


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.