Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Džinovska pečurka
  • 30.08.2022. 13:00
  • Raški okrug, Kopaonik

Puhara od preko dva kilograma - večera za pet muškaraca

Bila nam je odlična večera, isekli smo je na šnite i ispržili, jako je ukusna i jestiva, kaže Marko Jevđenijević iz Stragara

Foto: Toppress
  • 341
  • 77
  • 0

Ove godine na par lokaliteta pronađena je džinovska pečurka puhara. Jedan primerak poslužio je i kao večera za pet muškaraca na Kopaoniku, a pronalazač ove gljive ističe da je jako ukusna i da se jede samo dok je mlada, piše Toppress.

"Moje kolege i ja ovih dana na Kopaoniku radimo ispitivanja rude. Pronašao sam puharu koja je već na prvi pogled izgledala veliko, ali nisam očekivao da ima više od jednog kolograma. Međutim, kad sam je izmerio pokazalo je dva kilograma i 50 grama. Bila nam je odlična večera, isekli smo je na šnite i ispržili, jako je ukusna i jestiva", kaže za ovaj medij Marko Jevđenijević iz Stragara.

Pronađena džinovska puhara kod Nove Varoši

Inače, prema rečima stručnjaka, ovu gljivu opisuju kao takozvanu veliku puharu, loptastog oblika koja se uglavnom sreće tokom leta i s jeseni. Najčešće se može pronaći na otvorenim i poluotvorenim mestima poput bašta, na livadama, poljima, u okolini seoskih puteva i drugde gde je zemljište izdašno hranljivim materijama.


Tagovi

Puhara Džinovska pečurka Marko Jevđenović Gljiva


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...