Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa
  • 06.01.2018. 13:30

Posjekli i otuđili stabla bukve, graba, cera, hrasta, javora

Policija je ovih dana bilježila prijave krađe stabala.

Foto: Pixabay/
  • 2.734
  • 136
  • 0

Policija diljem Hrvatske ovih je dana zaprimala prijave zbog sječe i otuđenja stabala. Naime, u srijedu je u Policijskoj postaji Ogulin zaprimljena prijava 75-godišnjakinje da joj je nepoznati počinitelj u razdoblju od srpnja 2014. godine do kolovoza 2017. godine, iz šume na području Ogulina, posjekao i otuđio stabla bukve, graba, cera i hrasta u vrijednosti većoj od 14.000 kuna.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske, pak, dovršili su kriminalistička istraživanja zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela krađe nad 82-godišnjakom s područja općine Brinje te 56-godišnjakom iz Bakra.

Kako navodi policija, 82-godišnjak se sumnjiči da je u razdoblju od 1. svibnja do 19. lipnja 2017. godine u šumskom predjelu Stajnica posjekao i otuđio 95 stabala bukve i javora, čime je oštetio pravnu osobu sa sjedištem u Brinju dok se 56-godišnjak sumnjiči da je od 1. lipnja do 19. lipnja 2017. godine u šumskom predjelu Stajnica posjekao i otuđio 11 stabala bukve i javora, čime je oštetio pravnu osobu sa sjedištem u Brinju. Protiv njih će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljene kaznene prijave.

Između 20. studenog i 5. prosinca prošle godine u Kistanjama i Kijevu u Šibensko-kninskoj županiji je nepoznati počinitelj otuđio drva za ogrjev čime je oštetio Hrvatske šume za nekoliko tisuća kuna.

Foto: Pixabay/3dman_eu


Tagovi

Šume Krađa Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).