AgroKlub.com

\

Šumarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Šumarstvo » Posjekli i otuđili stabla bukve, graba, cera, hrasta, javora

Posjekli i otuđili stabla bukve, graba, cera, hrasta, javora

Krađa

Posjekli i otuđili stabla bukve, graba, cera, hrasta, javora

Datum: 06.01.2018. 13:30

Kategorija:

Šumarstvo

Policija je ovih dana bilježila prijave krađe stabala.

Policija diljem Hrvatske ovih je dana zaprimala prijave zbog sječe i otuđenja stabala. Naime, u srijedu je u Policijskoj postaji Ogulin zaprimljena prijava 75-godišnjakinje da joj je nepoznati počinitelj u razdoblju od srpnja 2014. godine do kolovoza 2017. godine, iz šume na području Ogulina, posjekao i otuđio stabla bukve, graba, cera i hrasta u vrijednosti većoj od 14.000 kuna.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske, pak, dovršili su kriminalistička istraživanja zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela krađe nad 82-godišnjakom s područja općine Brinje te 56-godišnjakom iz Bakra.

Kako navodi policija, 82-godišnjak se sumnjiči da je u razdoblju od 1. svibnja do 19. lipnja 2017. godine u šumskom predjelu Stajnica posjekao i otuđio 95 stabala bukve i javora, čime je oštetio pravnu osobu sa sjedištem u Brinju dok se 56-godišnjak sumnjiči da je od 1. lipnja do 19. lipnja 2017. godine u šumskom predjelu Stajnica posjekao i otuđio 11 stabala bukve i javora, čime je oštetio pravnu osobu sa sjedištem u Brinju. Protiv njih će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljene kaznene prijave.

Između 20. studenog i 5. prosinca prošle godine u Kistanjama i Kijevu u Šibensko-kninskoj županiji je nepoznati počinitelj otuđio drva za ogrjev čime je oštetio Hrvatske šume za nekoliko tisuća kuna.

Foto: Pixabay/3dman_eu

Broj pregleda članka: 2669; Uspješnost članka: 207.45

Tagovi: Šume, Policija, Krađa

Ključne riječi članka: posjekli, i, otudjili, stabla, bukve, graba, cera, hrasta, javora, godine, bukve, otuđio, lipnja, oštetio, posjekao, stabala, javora, 2017 godine, oštetio pravnu osobu, predjelu stajnica posjekao, šumskom predjelu stajnica, stabla bukve graba


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!