Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svinjarstvo
  • 12.08.2016. 12:00

Žena na čelu poljoprivrednog gazdinstva

Stanija Rogulja je na sopstvenu inicijativu, pre nekoliko godina, počela da gaji svinje u malom sremskom selu Čalma.

  • 1.029
  • 45
  • 0

Žene koje u Srbiji vode poljoprivredna gazdinstva prava su retkost, a Stanija Rogulja je jedna od njih. Ona je mlada, preduzimljiva, majka dvoje dece i na sopstvenu inicijativu pre nekoliko godina počela je da gaji svinje u malom sremskom selu Čalma.

Na taj potez Stanija se odlučila jer je želela sopstveni posao, a ne da radi za nekog drugog. Danas ima 80 svinja. Iako je ona započela posao, za uspeh je zaslužna cela porodica, pa tako tu pomažu muž, deca, sestre, roditelji. Pored novog objekta za svinje, koji je izgrađen pre nekoliko godina, zahvaljujući evropskim fondovima, napravljena je dezobarijera, pa su sada životinje zdrave, a objekat čist i uredan.

Kada je reč o planovima za proširenje ove male farme, oni su postojali, ali Stanija danas više nije tako sigurna da bi se upuštala u bilo kakve investicije dok se situacija na tržištu ne stabilizuje, ako do toga uopšte i dođe. Treba prvo da se vidi šta će biti sa cenom i plasmanom. Stanija je pokazala da je moguće da jedna žena vodi poljoprivredno gazdinstvo ukoliko ima dobru volju i motivaciju, a celu priču o toj mladoj poljoprivrednici pogledajte u video prilogu:


Povezana stočna vrsta

Svinjarstvo

Svinjarstvo

Svinjarstvo predstavlja granu stočarstva kojoj je cilj proizvodnja i snabdevanje tržišta svinjskim mesom i drugim proizvodima. U današnje vreme posebna se pažnja posvećuje... Više [+]

Tagovi

Evropski fondovi Poljoprivredno gazdinstvo Stanija Rogulja Čalma Svinjarstvo


Partner