Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa ovaca
  • 16.08.2019. 17:00

U Velikoj Britaniji naveliko kradu ovce: Prošle nedelje otuđeno 64 grla

Uz dronove i povećanu policijsku patrolu, poljoprivrednicima i vlasnicima zemljišta širom regije podeljeno je 150 znakova upozorenja.

Foto: Pixabay/PublicDomainPictures
  • 152
  • 32
  • 0

Krađa ovaca u Velikoj Britaniji nekada je bila problem malih razmera, ipak sada se broj ukradenih ovaca broji u hiljadama, a organizuju ih kriminalne bande. Lopovi su ukrali 64 ovce s polja u poslednjem incidentu krađe ovaca u Northemptonširu. 

Životinje su odvedene u Vest Hadon (West Haddon) prošle nedelje. Policija krađu povezuje s nizom incidenata širom regije u kojima je od februara zaklano 81 janjadi i ovaca, a 258 grla je ukradeno, izveštava BBC.

Kodiranim bojama i uređajima za praćenje bore se protiv krađe ovaca

Ranije ovog meseca, tamošnje snage pokrenule su noćne patrole s dronovima u nameri da pronađu odgovorne za napade na životinje. Službenici veruju da su ukradene i ubijene životinje zatim ilegalno prodavane restoranima i prodavnicama, te veruju da se za krađu ovaca koristi nekakva prikolica.

Uz dronove i povećanu policijsku patrolu, poljoprivrednicima i vlasnicima zemljišta širom regije podeljeno je 150 znakova upozorenja. Policija poziva poljoprivrednike i ostale koji žive u ruralnim delovima zemlje da budu na oprezu.


Izvori

BBC


Tagovi

Krađa ovaca Engleska Northemptonšir


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!