Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cene stoke
  • 05.10.2022. 16:30

Tovni bikovi i jagnjad najskuplji u Nišu, prasad u Čačku

Niš je u nedelji iza nas dobro plaćao za traženu stoku. Bikovi preko 500 kg - 360 din/kg, a jagnjad čak 420 din/kg.

Foto: Jelena Lukić
  • 558
  • 121
  • 0

Maksimalna otkupna cena tovnih bikova simentalske rase telesne mase preko 500 kilograma postugnuta je u sedmici za nama u klanicama na području nišavskog regiona i iznosila je 360 din/kg. Klaničari sa područja podunavskog regiona po višim cenama u odnosu na prethodni period otkupljivali su ovu telad telesne mase do 160 kilograma, pošto je dominirao iznos od 480 din/kg, piše u izveštaju STIPS-a.

Dominantna otkupna cena tovne junadi telesne mase preko 480 kilograma iznosila je 330 din/kg u klanicama na području južnobanatskog regiona tokom poslednje nedelje septembra. U klanicama na području Loznice vršen je otkup tovnih bikova telesne mase preko 500 kilograma, tovne junadi telesne mase od 350 do 480 kilograma po ceni od 340 din/kg i krava za klanje po dominantnoj ceni od 240 din/kg.

Tovljenici - 220 dinara po kilogramu

Na stočnoj pijaci u Čačku zabeležen je rast cene prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma, jer se prodaja ove kategorije svinja najčešće odvijala po ceni od 330 din/kg. Klaničari sa područja jablaničkog regiona po nižoj su ceni u odnosu na prethodni period otkupljivali prasad telesne mase od 16 do 25 kilograma. Za razliku od prasadi skuplji su bili tovljenici telesne mase preko 120 kilograma. Otkup je obavljan po ceni od 220 din/kg.

U klanicama na području Šapca i okoline evidentiran je pad otkupnih cena prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma na 280 din/kg i tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma na 240 din/kg.

Pala cena jagnajdi u Čačaku

Dominantna prodajna cena jagnjadi dostigla je u sedmici za nama maksimum na stočnoj pijaci u Nišu, pošto je iznosila 420 din/kg. U klanicama na teritoriji Braničeva, protekle je sedmice evidentiran rast otkupne cene šilježadi, pošto je dominirao iznos od 190 din/kg. Na stočnoj pijaci u Požarevcu su se u ovom periodu mogla pazariti jagnjad po dominantnoj ceni od 340 din/kg, šilježad po ceni od 240 din/kg i ovce za 180 din/kg.

Na pijaci žive stoke u Čačku došlo je do pada prodajne cene jagnjadi, jer su se najčešće mogla kupiti po ceni od 350 din/kg. Rast prodajne cene jagnjadi zabeležen je u sedmici za nama i na stočnoj pijaci u Obrenovcu, jer je dominirao iznos od 350 din/kg.


Izvori

STIPS


Tagovi

Cena stoke Cena tovnih bikova Cena teladi Cena jagnjadi Cena prasadi STIPS


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)