Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgoj svinja
  • 10.05.2017. 16:00

Student pokrenuo biznis

Dušan Ćeranić studira u Novom Sadu i bavi se uzgojem svinja. Planira i prodaju suhomesnatih proizvoda. Smatra da u Srbiji ima posla za onog ko hoće da radi.

Foto: Dušan Ceranić Autor
  • 3.864
  • 385
  • 0

Poznata je činjenica da raste broj mladih koji se nakon završenog fakulteta vraćaju u rodno mesto, kako bi nastavili porodičnu tradiciju bavljenja poljoprivredom ili stočarstvom. Međutim, ima i onih koji su odrasli u gradskoj sredini i počeli bez iskustva da se bave poljoprivredom, kao što je to uradio mladi stočar Dušan Ceranić iz Novog Sada.

Od pet grla do biznisa

Ovaj mladić odrastao je u Somboru, a već duže vreme živi u Novom Sadu. Želi da se bavi stočarstvom, zbog čega je upisao Poljoprivredni fakultet. I dok on studira u Novom Sadu njegov "biznis", to jest 40 grla svinja, nalazi u Somboru, Bečeju i Golubincima.

"Na ideju da se bavim stočarstvom došao sam slučajno i to pre skoro dve godine. Kroz priču sa bratom sam ustanovio da tu možda može neki dinar da se zaradi. Počeli smo da se obrazujemo i informišemo, ja sam upisao fakultet i tako je sve počelo. U nekoj skorijoj budućnosti bismo trebali da počnemo saradnju sa još troje ljudi, koji su čuli za nas i zainteresovali se. Do kraja godine imaćemo minimum još dva do tri objekta", najavljuje Ceranić.

Poštenim radom do uspeha

On planira da proširi svoj biznis i na prodaju suhomesnatih proizvoda, ali od sledeće godine.

"Posao širimo iz meseca u mesec, od samog podizanja broja grla koje imamo sve do smeštajnih kapaciteta. Trenutno gradimo sušare za meso. Najveći problemi do sada su bili tržiste i pronalazak grla koja nam odgovaraju, sve ostalo je došlo polako. Svojim najvećim uspehom smatram pošten rad i poštene ljude s kojima radim i sarađujem", kaže Dušan.

Posla ima za onog ko hoće da radi

Ovaj mladić iz Novog Sada sa ponosom ističe kakvim biznisom se bavi, a ljubav prema stočarstvu je preneo i na prijatelje koji mu pomažu, Dragana Momića, koji ima iskustva i druga Stefana Lićinu. Oni su otovreni za bilo kakav vid saradnje sa drugima i veruju u to da posla u Srbiji ima, samo je pitanje da li neko želi to da radi.

Foto: Dušan Ceranić

Autor: Marina Mandadžić


Tagovi

Svinje Novi Sad Dušan Ćeranić Dragan Momić Stefan Lićina