Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Toty 2021
  • 13.12.2020. 07:30

Skandinavska rešenja za mnoge probleme - TotY finalisti Valtra G 135 Versu i F 105

Serija G je najnoviji odgovor na zahteve kupaca. To je mala, ali divovska, kompaktna višenamenska mašina koja korisniku omogućava prijatno obavljanje posla. S druge strane, modeli F savršen su izbor za poslove u voćnjaku i vinogradu.

Foto: Valtra
  • 156
  • 11
  • 0

Finski proizvođač traktora Valtra ove godine je za izbor TotY nominovao dva kandidata. Jedan je u kategoriji univerzalnih, tipičan višenamenski model G 135 Versu, a drugi iz serije F 105, finalista za najbolji specijalizovani traktor.

"U Valtri nam je u fokusu da upoznamo naše kupce, razumemo njihove potrebe i da im pružimo najbolje iskustvo. Serija G najnoviji je odgovor na njihove zahteve kada je reč o traktorima i njihovim karakteristikama. To je mala, ali divovska, kompaktna višenamenska mašina koja korisniku omogućava prijatno obavljanje posla. S druge strane, modeli F su savršen izbor za poslove u voćnjaku i vinogradu“, kaže potpredsednik sektora prodaje i marketinga Miko Lehikoinen.

Agco Power četvorocilindrični turbo motor

Finalistu G 135 odlikuje 4,4-litarski Agco Power četvorocilindrični turbo motor koji maksimalnu snagu od 135 konjskih snaga postiže na 2.000 obrtaja u minuti, a najveći obrtni moment od 550 Nm (560 Nm pod pojačanjem) na 1.500 o/min. Motor je u skladu sa emisijom Stage V (EURO VI) bez recirkulacije izduvnih gasova koristeći DOC/SCR/DPF kombinaciju.

Odličan za farme mešovite proizvodnje

Traktor ima napredni power lift i efikasnu radnu hidrauliku. Active i Versu verzije nude zatvoreni središnji sistem protoka hidraulike osetljive na opterećenje, a veliki kapaciteti hidrauličke pumpe (100/110 l/ min) garantuju brzinu, jednostavnost upotrebe i potpunu kontrolu mašine. Naš ovogodišnji finalista je Versu model, AGCO HiTech6 mehaničkog prenosa sa 24x24 brzine od najmanjih 1,6 do naviše 40 km/h, sa opcijom 'puzeće' brzine od 120 m/h, idealne, na primer, u uzgoju povrća.

Težina bez opterećenja mu je 5.140 kg, a najveća radna 9.500 kg.

Precizno uz SmartTouch kontrolu

Ova serija ujedno je i prva koja u segmentu traktora srednje snage nudi nagrađivani SmartTouch upravljački sistem koji omogućava precizno korišćenje. Ima modernu i prostranu kabinu sa 5,7 m2 stakla, uključujući 0,35 m2 na panoramskom krovu. Suspenzija kabine dodatno povećava udobnost zajedno sa grejanim retrovizorima, klima uređajem, dodatnim grejačem kabine i USB utičnicom za punjenje koji su dostupni sa pomoćnim napajanjem.

SmartTouch funkcija olakšava radni dan 

Takođe, dizajniran je kao idealan traktor za obavljanje zadataka sa prednjim utovarivačem.

"Nudi izvrsnu vidljivost, dobru raspodelu težine, prednji utovarivač integrisan u šasiju, hidraulični pomagač koji automatski povećava brzinu motora kao i Live 3 karakteristiku koja omogućava istovremenu upotrebu do tri različite funkcije prednjeg utovarivača", pojašnjavaju inženjeri Valtre.

Velika prednost G serije je ta što su mašine dostupne odmah jer je proizvodnja već započela. U Finskoj, Velikoj Britaniji, Nemačkoj kao i u Hrvatskoj, kupci mogu da ih od septembra ove godine rezervišu putem interneta.

Za voćare i vinogradare idealan F 105

Finalista kojeg predstavljamo u kategoriji specijalizovanih traktora širok je 1,6, dugačak skoro četiri i visok 2,5 metra. Sadrži vrlo efikasan i kompaktan 3,4-litarski common rail motor (Stage III B) i elektroničko upravljanje s dve RPM memorije. Maksimalna snaga motora mu je 103,2 KS.

Posebno oblikovana šasija u kombinaciji sa prednjom osovinom omogućava ugao traktora od 55 stepeni. 

U ovom paketu dolazi menjač iz Carraro radionice sa 24+12 brzine (od 0,5 do 40 km/h) i hidrauličkom promenom smera.

U ponudi su varijante sa i bez kabine

"Posebni poslovi zahtevaju veliki broj brzina, a isplativi mehanički prenos 24+24R sa sinhronim shuttle-om nudi pravu brzinu za svaki zadatak“, ističu iz Valtre i ovu opciju.

Na raspolaganju je hidraulika protoka 66,8 litara u minuti uz dodatnih 29,8 l/min za upravljački sistem. Podizni kapacitet zadnje hidraulike je 3.000, a prednje 1.700 kg.

Steyr sa 6240 Absolut CVT prvi put u najsnažnijoj TotY kategoriji

Inače, F serija ima četiri modela, 75, 85, 95 i 105, a možete odabrati traktor sa ili bez kabine (širine 1,5 - 1,8 m) ili se odlučiti za uski model (1,3 - 1,5 m širine). Što se tiče samih kabina, iako su kompaktne veličine i dalje su udobne, ergonomske, sa velikom vidljivošću i kontrolama sa desne strane.


Tagovi

Valtra G 135 F105 Toty 2021 Agco Power Višenamenski traktor Traktor godine SmartTouch


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)