Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Precizno ovčarstvo
  • 20.10.2018. 18:30

Racewell HD3 držač ovaca za brže vaganje, šišanje i kontrolu

Racewell HD3 držač pomaže ovčarima koji imaju velika stada, kako bi brže obavili vaganje, davanje lekova ili šišanje ovaca. Ovaj uređaj može izvagati čak 700 ovaca po satu!

Foto: Youtube/screenshot
  • 826
  • 30
  • 0

Ovo je efikasan i koristan alat za ono što mi zovemo "preciznim ovčarstvom". Od neprocenjive je vrednosti prilikom vaganja (može izvagati 700 ovaca po satu), davanja lekova ili označavanja životinja. Patentirani, prilagodljivi optički senzori omogućuju vam da promenite položaj ovce, zavisno od zadatka koji obavljate.

Racewell HD3 držač ovaca savršen je alat, koji vam pomaže da dobijete najviše od vašeg uzgoja ovaca. Ovim načinom omogućeno je i sortiranje ovaca pomoću daljinskog upravljača, čitanje ili stavljanje ušne markice, provera vimena, šišanje i brojne druge radnje.

Načini rada

Način 1: Standardni

Ovca se pričvrsti i izvaže ili obavi drugi željeni zadatak. Kada se stranice oslobode, ulazna vrata se ne otvaraju da bi dopustila uzlaz za sledeću životinju, sve dok senzori ne daju znak.

Način 2: Brzi

Ovce se pričvršćuju i izvažu, itd. Kada se stranice otpuštaju, ulazna vrata se odmah otvaraju, da bi omogućila ulaz za sledeću životinju. Ovo je idealno kada je potrebno vrlo brzo vaganje i gje je protok ovaca vrlo dobar. Ovaj način omogućava životinji koja čeka da odmah prati životinju koja izlazi iz držača, što uvelike povećava protok i propusnost.

Način 3: Kontinuirani protok

Ovaj način rada u potpunosti onemogućuje ulazna vrata. Ovo je idealno mesto gde se samo povremeno životinje važu ili obrađuju. Operater odabire način rada 3 i okreće "Eyes OFF". Ovce mogu potom prolaziti kroz držač, a on se aktivira samo kada se pritisne dugme na daljinskom upravljaču.

Kako to izgleda, pogledajte u vide oprilogu:


Video: Youtube/Shearwell Data Ltd


Povezana stočna vrsta

Ovčarstvo

Ovčarstvo

Ovčarstvo je grana stočarstva koja je izrazito rasprostranjena pa se stoga ovce mogu naći na svim kontinentima osim Antartika. Važnost ovčarstva varira od zemlje do zemlje. Ovce... Više [+]

Tagovi

Racewell HD3 Ovce Ovčarstvo Vaganje Šišanje


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.