Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 30.01.2023. 11:00

Prosipali mlijeko u Srbiji: Ako se Ministarstvo "ne urazumi" - protest!

Nezadovoljni stočari najavili su protest 3. februara - ako se vlasti "ne dozovu pameti".

Foto: Nenad Pantelić
  • 144
  • 33
  • 0

Nezadovoljni poljoprivrednici su juče (29.1.) u Mrčajevcima kod Čačka, u zapadnoj Srbiji zbog niske otkupne cijene prosipali mlijeko.

"Dok se ministarka provodi u kafani, ne obazirući se na selo čiji je oficijalni zastupnik, proizvođači mlijeka nezadovoljni tretmanom koji imaju - niske cijene otkupa i niska premija, u Mrčajevcima su organizovali skup u nadi da će njihove muke početi da se rješavaju, a ne da se pojedinci bliski vrhu države bogate na uvozu mlijeka", istaknuto je na Facebook grupi Pokrenimo Mačvu.

Kako je za Agroklub rekao stočar iz Kovačevca kod Mladenovca Nenad Pantelić, na skupu u Mrčajevcima bilo je oko 1.300 poljoprivrednika.

"Došlo je do prosipanja zbog neosnovanog obaranja cijene mlijeka, uvoza nenormalnih količina sumnjivog porijekla, u 80 odsto je pronađena voda i gdje su krave hranjenje sa GMO hranom", objašnjava detaljnije Pantelić.

Takođe, stočari koji su učestvovali najavili su protest 3. februara - ako se ministarstvo "ne dozove pameti".

"Ako se dotle ne urazume, zabrane uvoz i dozvole izvoz. U suprotnom smo trećeg februara u Beogradu, ako i tada ne urade nešto konkretno da možemo da opstanemo, a ne da nestanemo što očigledno žele, radikalizovaćemo proteste i sigurno nećemo dozvoliti mljekarama da rade, a mi da nestanemo. Ako bude potrebno i našim životima ćemo braniti naše pravo na opstanak, a ne na nestanak!", izričit je Pantelić.


Tagovi

Protest Prosipanje mleka Stočari Otkupna cijena Niska cijena Premija za mlijeko Srbija protesti


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]