Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 12.12.2017. 12:09

Proizvođačima mlijeka isplata 19,7 milijuna kuna potpore

Krenula je isplata 19,7 milijuna kuna proizvođačima mlijeka!

Foto: Bigstockphoto/budabar
  • 3.896
  • 199
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju krenula je s isplatom potpore proizvođačima mlijeka koji su isporučili mlijeko tijekom travnja 2017. i cijepili životinje protiv bolesti kvrgave kože, navodi se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

Naknada za pad mliječnosti kod životinja uslijed njihovog cijepljenja protiv bolesti kvrgave kože daje se proizvođačima mlijeka koji su u sustavu kontrole kvalitete mlijeka u Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji (HPA), a koji su isporučili mlijeko otkupljivačima u zadnjem referentnom mjesecu prije cijepljenja, odnosno travnju 2017. godine, u ukupnom iznosu od 19.733.587,64 kuna. Potpora se, navode, isplaćuje korisnicima na IBAN žiro računa iz Registra klijenata Agencije za plaćanja.

Prestanak cijepljenja goveda protiv kvrgave kože

Ministarstvo poljoprivrede, naglašavaju, donijelo je odluku o prestanku cijepljenja goveda protiv bolesti kvrgave kože (BKK) koja stupa na snagu 1. siječnja 2018. godine. Ove godine je do danas cijepljeno 418.778 goveda. Cijepljenje goveda može se provoditi najkasnije do 31. prosinca 2017. godine, a osam mjeseci od prestanka cijepljenja (pod uvjetom da ne bude potvrđenog slučaja bolesti), Hrvatska može zatražiti povratak statusa zemlje slobodne od bolesti kvrgave kože. Hrvatska će to i učiniti radi olakšavanja prometa goveda i nesmetanog izvoza živih životinja i mesa.

Inače, u svibnju je za istu mjeru isplaćeno 19 milijuna kuna naknade koja se odnosila na 2016. godinu. Ukupno će za naknadu štete zbog cijepljenja životinja protiv bolesti kvrgave kože, posjednicima životinja biti isplaćeno više od 38 milijuna kuna, zaključuju iz ministarstva.

Popis korisnika potpore možete pronaći u dokumentu ispod teksta.

Foto: Bigstockphoto/budabar


Dokumenti


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Kvrgava koža Potpore Mlijeko Ministarstvo poljoprivrede Goveda


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]