AgroKlub.com

\

Stočarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Stočarstvo » Proizvođačima mlijeka isplata 19,7 milijuna kuna potpore

Proizvođačima mlijeka isplata 19,7 milijuna kuna potpore

Ministarstvo poljoprivrede

Proizvođačima mlijeka isplata 19,7 milijuna kuna potpore

Datum: 12.12.2017. 12:09 |

3

Kategorija:

Stočarstvo, Financiranje

Krenula je isplata 19,7 milijuna kuna proizvođačima mlijeka!

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju krenula je s isplatom potpore proizvođačima mlijeka koji su isporučili mlijeko tijekom travnja 2017. i cijepili životinje protiv bolesti kvrgave kože, navodi se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

Naknada za pad mliječnosti kod životinja uslijed njihovog cijepljenja protiv bolesti kvrgave kože daje se proizvođačima mlijeka koji su u sustavu kontrole kvalitete mlijeka u Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji (HPA), a koji su isporučili mlijeko otkupljivačima u zadnjem referentnom mjesecu prije cijepljenja, odnosno travnju 2017. godine, u ukupnom iznosu od 19.733.587,64 kuna. Potpora se, navode, isplaćuje korisnicima na IBAN žiro računa iz Registra klijenata Agencije za plaćanja.

Prestanak cijepljenja goveda protiv kvrgave kože

Ministarstvo poljoprivrede, naglašavaju, donijelo je odluku o prestanku cijepljenja goveda protiv bolesti kvrgave kože (BKK) koja stupa na snagu 1. siječnja 2018. godine. Ove godine je do danas cijepljeno 418.778 goveda. Cijepljenje goveda može se provoditi najkasnije do 31. prosinca 2017. godine, a osam mjeseci od prestanka cijepljenja (pod uvjetom da ne bude potvrđenog slučaja bolesti), Hrvatska može zatražiti povratak statusa zemlje slobodne od bolesti kvrgave kože. Hrvatska će to i učiniti radi olakšavanja prometa goveda i nesmetanog izvoza živih životinja i mesa.

Inače, u svibnju je za istu mjeru isplaćeno 19 milijuna kuna naknade koja se odnosila na 2016. godinu. Ukupno će za naknadu štete zbog cijepljenja životinja protiv bolesti kvrgave kože, posjednicima životinja biti isplaćeno više od 38 milijuna kuna, zaključuju iz ministarstva.

Popis korisnika potpore možete pronaći u dokumentu ispod teksta.

Foto: Bigstockphoto/budabar

Broj pregleda članka: 3839; Uspješnost članka: 296.95

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja

Tagovi: Mlijeko, Ministarstvo poljoprivrede, Potpore, Goveda, Kvrgava koža

Ključne riječi članka: proizvodjacima, mlijeka, isplata, 197, milijuna, kuna, potpore, cijepljenja, kvrgave, bolesti, protiv, goveda, životinja, godine, mlijeka, milijuna, proizvođačima, potpore, kvrgave kože, bolesti kvrgave, protiv bolesti, milijuna kuna, proizvođačima mlijeka, protiv bolesti kvrgave, cijepljenja goveda protiv


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!


Dokumenti Proizvođačima mlijeka isplata 19,7 milijuna kuna potpore

Popis korisnika

Popis korisnika
veličina datoteke: 0.34 MB