Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cena bikova, svinja, teladi
  • 30.06.2018. 10:30

Porasla cena stoke u Jadru, Rađevini i Podrinju

"Najcrnje nam je bilo kad vidimo klaničare kako čašćavaju moćne i uticajne ljude, željni njihovog društva, kite muziku, uživaju u promociji svog bogatstva, a nama ne plaćaju mesecima predatu stoku ekstra kvaliteta", rekao je jedan od stočara iz Jadra.

Foto: Vedran Stapić
  • 4.158
  • 332
  • 0

Cena bikova u mestima Jadra, Rađevine i Podrinja porasla ja sa dva evra na 2,30 do 2,40 evra. Svinje u klasi su poskupele za 30 dinara i sada koštaju oko 180 dinara po kilogramu "žive vage". Cena teladi je viša od pet evra po kilogramu, i teško ih je naći, pišu Novosti. Klaničari sada moraju da "povuku ručnu". "Koliko do juče, neki od klaničara su bili tako bahati, da su sami određivali cene", žale se stočari.

Kako tvrde stočari, oni klaničari koji su plaćali odmah kada im se preda stoka, olakšali su im nabavku robe, u odnosu na one koji su godinama ucenjivali stočare. "Najcrnje nam je bilo kad vidimo klaničare kako čašćavaju moćne i uticajne ljude, željni njihovog društva, kite muziku, uživaju u promociji svog bogatstva, a nama ne plaćaju mesecima predatu stoku ekstra kvaliteta", rekao je jedan od stočara iz Jadra.

Razlog za višu cenu stoke leži i u slabom stanju stočnog fonda. Obrada zemlje je sve skuplja, kao i drugi troškovi, od energenata do troškova za veterinara. Cena kukuruza je u ovom kraju 20 dinara, a očekuje se da će tokom godine nastaviti da raste. Samim tim će porasti i cena stoke.

 


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: - | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a dužina njegove vegetacije od nicanja do punog zrenja zavisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uslova... Više [+]

Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Svinje Bikovi Telad Cena Jadar Rađevina Podrinje Klaničari Kukuruz Cena kukuruza


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)