Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkup junadi
  • 24.12.2020. 10:00

Očekuje se prodaja i viša cena junadi - za simentalca do dva evra?

Prema anketi među kupcima, u poslednjoj nedelji ove godine, kao i prvih dana naredne, očekuje se veći promet. Dolazak u Srbiju najavilo je više kupaca, kažu u Udruženju "Agroprofit".

Foto: Depositphotos/xtrecx
  • 1.593
  • 647
  • 0

U poslednjih nekoliko dana primećeno je povećanje interesovanja i korektnija cena u otkupu junadi. Nakon spornih cena od 1,30 evra/kg žive mere crno-bele junadi, ona je sada povećana na 1,7 evra/kg.

Klaničari koji su u razmeni telad za junad nudili tele po 650 evra krenuli su na posao otkupa i kvalitetne simentalce plaćaju 1,90-2,00 evra/kg, uz davanje potrebne dokumentacije za premije, navode u Udruženju "Agroprofit".

Kako se navodi dalje u saopštenju, ovom udruženju, u čijem sastavu je Proizvodna grupa tovljača i odgajivača goveda, svakodnevno stižu pitanja o izgledima za prodaju junadi i povećanju otkupne cene.

Prati se dalje ponuda i potražnja

Upravni odbor Udruženja danas je razmatrao prikupljene podatke sa terena i nakon razgovora sa kupcima iz inostranstva preporučuje da se sa prodajom sačeka, iako je ponuda od 6.000 junadi veliko opterećenje.

Cene svinja ugrozio junski uvoz, podsticaj za prodatu junad prvih dana 2021.

Prema anketi među kupcima, u poslednjoj nedelji ove godine, kao i prvih dana naredne, očekuje se veći promet. Dolazak u Srbiju najavilo je više kupaca, koji će preuzimati i crno belu junad, što bi znatno smanjilo ponudu. Istovremeno, Udruženje preporučuje odgajivačima da ne žure sa odlukom o prestanku tova, kao i to da će pratiti ponudu i potražnju i o tome će obavestiti Privrednu komoru Srbije i Ministarstvo poljoprivrede.


Tagovi

Otkup junadi Agroprofit Cena junadi Premija Klaničari Prodaja junadi Cena simentalca Cena holštajn goveda


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta