Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Evidencija mlijeka
  • 30.10.2015. 17:00

Novi pravilnik za proizvođače mlijeka

Nedavno je na snagu stupio Pravilnik o obveznoj dostavi podataka u sektoru mlijeka i mliječnih proizvoda, temeljem kojega proizvođači i otkupljivači moraju voditi evidenciju o sirovom kravljem mlijeku.

  • 776
  • 74
  • 0

Pravilnikom o obveznoj dostavi podataka u sektoru mlijeka i mliječnih proizvoda od 07. listopada 2015. propisana su posebna pravila obvezne dostave podataka o količinama sirovog kravljeg mlijeka.

Prvi otkupljivač je obvezan dostaviti Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) izvješća koja sadrže točan podatak o ukupnim količinama mlijeka koje su mu isporučene od proizvođača mlijeka s područja Europske unije u prethodnom mjesecu (Prilog I.A ispod teksta) i točan popis proizvođača s područja Republike Hrvatske s pripadajućim OIB-om i jedinstvenim matičnim identifikacijskim brojem poljoprivrednika kao i podatke o količinama koje su mu isporučene po proizvođaču u prethodnom mjesecu (Prilog I.B ispod teksta)​.

Priloge treba proslijediti Agenciji za plaćanja

Proizvođač mlijeka koji isporučuje mlijeko prvom otkupljivaču koji ima sjedište izvan područja Republike Hrvatske, obveznik je dostave izvješća (Prilog II) koje sadrži točan podatak o ukupnim količinama mlijeka koje je isporučio tim otkupljivačima. Prilozi (I.A, I.B i Prilog II) podnose se Agenciji za plaćanja do petnaestog dana u mjesecu za prethodni mjesec, putem web aplikacije ili na neki drugi način koji odredi agencija. Ona, pak provodi kontrolu na terenu, na uzorku od najmanje 5% obveznika, utvrđenih slučajnim odabirom.

Godišnja izvješća treba dostaviti do 15. veljače 2016.

Proizvođač mlijeka obveznik je dostave i godišnjeg izvješća o mlijeku i mliječnim proizvodima (Prilog III), koji su neposredno prodani od 01. travnja 2015. do 31. prosinca 2015. godine. Ovo izvješće dostavlja se agenciji do 15. veljače 2016. godine.

Za dodatna pojašnjenja možete kontaktirati Agenciju za plaćanja i to Marka Bertića i Nataliju Kasagić na brojeve telefona 01/6002-854 i 01/ 6002-877 ili putem mail adresa: marko.bertic@apprrr.hr i natalija.kasagic@apprrr.hr.

Obrasce priloga i pojašnjenje, moguće je preuzeti ispod ovoga teksta, a pravilnik u cijelosti možete pročitati ovdje.


Dokumenti


Tagovi

Pravilnik Dostava podataka Sektor mlijeka Mliječni proizvodi Otkupljivač Agencija za plaćanja Količine mlijeka Europska unija Hrvatska Obveznik dostave Godišnje izvješće Marko Bertić Natalija Kasagić Obrazac


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!