Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mladi stočar
  • 10.09.2018. 16:30

Mladi Lovro otkriva: Moja magarica Smokvica sve jede - voli voće, pije soka, a nekad i pivu

Na sajmu u Gudovcu mladi stočar predstavio je svoju magaricu. Ona je Smokvica, a on Lovro

Foto: Vedran Stapić
  • 733
  • 45
  • 0

Mladi stočar Lovro Kišiček iz Ferdinandovca, nedaleko Đurđevca u susjednoj Hrvatskoj bio je jedan od izlagača na sajmu u Gudovcu koji je održan proteklog vikenda. Nije se odvajao od svog eksponata - najdraže mu životinje, magarice Smokvice. 

"Ona mi je pravi kućni ljubimac“, kaže ovaj 13.-godišnjak, učenik 7. razreda osnovne škole. "Ona vam sve jede: lubenicu, jabuku, bananu, sladoled. Pije soka, a nekad i pivu“, nabraja ponosni vlasnik prehrambene navike svoje Smokvice.

Smokvica je stara 4 godine i dolazi iz Donjeg Vukšinca "Kupio sam je kad sam išao u 3. razred, 2015. godine, za 2 tisuće kuna. Tada je još bila mala cijena“, dodaje ovaj simpatični momak mazeći svoju magaricu, a otkriva kako Smokvica nije jedina. 

"Kupio sam još dvije, ali su još mlade - 4 i 5 mjeseci pa ih nisam vodio na sajam - nisu još pripitomljene kao Smokvica. Te sam platio 500EUR-a, a došle su iz Knina“, priča Lovro u jednom dahu i pokazuje na ljubimicu i nastavlja: "Ona je sada stara 4 godine i najvjerovatnije je bređa. Iduće godine dobiti ćemo male.“ 

Ljubav prema magarcima dolazi iz obitelji. "Stric je isto imao svoju ljubimicu, pa sam i ja to zavolio. Volim ja i konje, ali oni su veliki. Teški su i jaki. Ovo je taman za mene. Mogu ju zaustaviti ako ju nešto uplaši", kaže naš sugovornik.

Ima Lovro i dva brata, a Kišičekovi kod kuće drže i druge životinje. 

"Imamo 32 krave i 20 ovaca. Mi braća imamo ovce. Svi doma radimo, pomognemo. Evo ja sam s magarcima, pomognem i kod ovaca i kod krava. Jedan brat je tu na sajmu s ovcama, a drugi studira u Križevcima i radi“, odgovara Lovro spremno, kao da je svaki dan u medijima.

Zaključiti možemo da uz ovako vrijednu braću, nema straha za budućnost OPG-a Kišičekovih.


Tagovi

Magarica Lovro Kišiček Gudovac Sajam


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)