Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Naređena istraga
  • 07.11.2022. 12:00
  • Unsko-sanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Cazin

Lovački psi napali magarce na imanju Izeta Babića - tri uginula

Lovački psi su navodno tjerali divlju svinju i tako uletjeli na imanje ograđeno električnim pastirom

Foto: Screenshot/YouTube/RTVUSK
  • 186
  • 45
  • 0

Tri magarca su uginula, dok su četiri zadobila povrede u napadu lovačkih pasa na stado koje je paslo na ograđenom imanju u Cazinu. Kaže ovo za Agroklub, Izet Babić, poljoprivrednik iz Rujnice, inače vlasnik najveće farme magaraca u Unsko-sanskom kantonu. 

"Jedan magarac je otprilike 1.000 maraka, eto kolika je šteta, a nije ovo prvi put. Od ovih povrijeđenih magaraca jedan je mnogo izgrižen pozadi, po bedrima", priča nam jasno izrevoltiran, zbog nesluha lokalnih vlasti prema nesreći koja ga je ističe "opet zadesila". 

Tjerali svinju

Naime, 30. novembra, kako kaže, lovački psi su navodno tjerali divlju svinju i tako uletjeli na imanje ograđeno električnim pastirom. U tom naletu su napali magarce. Babić se inače poljoprivrednom bavi 30 godina, osim magaraca drži ovce i muzne krave.

Policija obavila uviđaj

Sav posao kaže obavljaju on i "dva roba", misleći na sinove, a robovi su kaže jer je mnogo teškog posla koji časno obavljaju, ali niko za to ne mari. Pomoć, kako navodi, ni od koga nema niti traži, ali ga uznemiruje činjenica da za štetu "nikada, niko, nije odgovoran". 

"Meni je i ranijih godina nestalo ili pokradeno 37 magaraca. Nikad ništa nisam naplatio, ni jednu štetu, mogao bi sat vremena pričati o problemima. Nemam se kome obratiti, to je sve banda", kaže Babić, dodavši da je na farmi imao 100 magaraca. 

Naložena istraga

Tvrdi da je riječ o psima komšija, kaže da su mu se ranije dešavale slične situacije, tada mu se, priča nam, jedan mlađi lovac izvinio i molio da ne prijavljuje kako mu ne bi bilo oduzeto oružje. No, ovaj put je odlučan. Veterinar je pregledao magarce, a policija obavila uviđaj na licu mjesta. Babić je zavodoljan kako su postupili te da će tražiti da se zabrani lov na njegovom imanju. 

Tužilaštvo USK je naložilo da se utvrde okolnosti događaja, a zbog istrage koja je u toku za sada ne mogu davati više informacija. 


Tagovi

Magarci Farma magaraca Cazin Izet Babić


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !