Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fajferice na slobodi
  • 09.06.2016. 13:30

Gladne fajferice prave štetu kod Đakova

Nezadovoljstvo mještana podijelio je i načelnik Tidlačka koji je ustvrdio kako svinje ugrožavaju tuđu imovinu, ali i promet.

Foto: Fajferica/Facebook
  • 3.732
  • 372
  • 0

U selu Majar nedaleko Đakova događa se prava drama. Crne slavonske svinje, vlasnika Perice Matijakovića, šetaju cestom, po dvorištima seljana, tuđim usjevima, pretrčavaju cestu. Mještani se ne osjećaju sigurno pa je posla imala i policija koja im je oduzela tri puške.

Perica Matijaković ima oko 200 crnih slavonskih svinja - a mještani tvrde kako ih nema čime hraniti pa one nekontrolirano lutaju selom. Ono što je još šokantnije je, tvrde mještani, kada svinja ugine od gladi, druge dođu pa je pojedu.

Nema ograde jer nema novca?

Jedan mještanin rekao je kako je "poznato da se svinje kod Matijakovića uzgajaju u lošim uvjetima". Također se žale kako vlasnik ne želi podići ogradu, no on tvrdi kako za ogradu čeka novac iz fondova EU.

Nezadovoljstvo mještana podijelio je i načelnik Tidlačka koji je ustvrdio kako svinje ugrožavaju tuđu imovinu, ali i promet.

Matijaković kaže kako selom ne lutaju sve svinje, već njih desetak, a proziva suseljane da su mu ubili svinju u prošlu subotu. Kaže kako je platio svu štetu koju su svinje napravile, a poziva mještane da ograde svoje imanje, što on planira i sa svojim napraviti.

Foto: Fajferica/Facebook


Tagovi

Svinje Lutaju Đakovo Majar


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.