Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cene stoke
  • 12.05.2022. 12:00

Dostignut maksimum cene prasadi - 450 dinara po kilogramu

Za telad su kupci trebali da izdvoje 690 din/kg, a za tovne bikove 360 din/kg. Prasad do 25 kilograma koštala je 450 din/kg. Za jagnjad su kupci trebali da pripreme 380, a za jarad 350 din/kg.

Foto: Depositphotos/Chretien
  • 1.252
  • 372
  • 1

Dominantne cene teladi telesne mase do 160 kilograma i tovnih bikova telesne mase preko 500 kilograma simentalske rase bile su više u odnosu na prethodni period na stočnoj pijaci u Kraljevu. Za telad su kupci trebali da izdvoje 690 din/kg, a za tovne bikove 360 din/kg. Na stočnoj pijaci u Užicu zabeležen je rast prodajne cene tovnih bikova ove rase telesne mase preko 500 kilograma, jer su se najčešće mogli pazariti po ceni od 330 din/kg.

Rast otkupne cene tovne junadi telesne mase preko 480 kilograma zabeležili su reporteri STIPS-a iz Šapca u klanicama na podučju ovog grada. Otkup grla ove kategorije goveda najčešće se odvijao po ceni od 350 din/kg. Najčešća prodajna cena teladi simentalske rase telesne mase do 160 kilograma iznosila je 450 din/kg tokom prve sedmice maja na pijaci žive stoke u Požarevcu.

Skupa prasad - od 370 do 450 din/kg

U klanicama na području sremskog regiona dominantna otkupna cena prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma dostigla je maksimun od kada STIPS prati cene, ponudu i tražnju žive stoke u Srbiji, jer je iznosila 450 din/kg. Za razliku od njih niža je bila otkupna cena tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma, jer je dominirao iznos od 190 din/kg.

Na stočnoj pijaci u Loznici došlo je do pada cene prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma, pa je dominantna cena iznosila 370 din/kg. Za raziku od njih došlo je do rasta cena obe kategorije tovnih svinja, pa je kod grla telesne mase od 80 do 120 kilograma dominirao iznos od 200 din/kg, a kod grla telesne mase preko 120 kilograma iznos od 170 din/kg. Viša je, takođe, bila i otkupna cena krmača za klanje, pošto je dominirao iznos od 140 din/kg. U klanicama na ovom području situacija je bila slična sitaciji na stočnoj pijaci.

Najjeftinija jagnjad u Čačku, najskuplja u Vranju

Protekle je nedelje zabeležen rast prodajnih cena jagnjadi i jaradi na pijaci žive stoke u Vranju. Za jagnjad su kupci trebali da pripreme 380 din/kg, a za jarad 350 din/kg. Za razlliku od njih niže su bule cene ovaca i koza, jer je u kategoriji ovaca dominirao iznos od 150 din/ kg, a za koze 140 din/kg. Na pijaci žive stoke u Užicu došlo je do rasta prodajne cene jagnjadi u odnosu na predthodni period, jer je dominirao iznos od 360 din/kg. U klanicama na području zlatiborskog regiona, takođe, je evidentiran rast otkupne cene jagnjadi na 350 din/kg.

Jagnjad su bila jeftinija u sedmici za nama na pijaci žive stoke u Čačku, jer se promet ove kategorije ovaca odvijao najčešće po ceni od 350 din/kg. Glavni razlog bio je dosta bolja ponuda, a slabiji obim prodaje u odnosu na prethodni period.


Tagovi

STIPS Cene stoke Cene prasadi Cene tovnih bikova Jagnjad


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...