Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ginisov rekord
  • 14.08.2016. 08:00

Blusom - najviša krava na svetu!

Nažalost, lane uginula Blusom, krava rase holštajn, dostigla je 190 cm visine, pa je upisana u Ginisovu knjigu rekorda kao najviša krava na svetu!

  • 2.965
  • 129
  • 0

Najviša krava na svetu - upisana i u Ginisovu knjigu rekorda, je Blusom, krava rase holštajn, vlasnice Peti Mids-Henson iz Orindžvila u Illinoisu.

Blusom je, naime, dostigla visinu od čak 190 cm! Nažalost, ova neverovatna životinja uginula je prošle godine od posledica povrede noge koja se nije mogla lečiti. Ipak, titulu najviše krave zadržala je i danas, piše portal guinnessworldrecords.com.

Blusom s vlasnicom Peti

"Smešna stvar je bila činjenica da Blusom uopšte nije doticala pažnja koju je dobijala. Dok god je imala svoju zob i svakodnevno češkanje po bradi i ušima, život je bio dobar", kaže vlasnica kod koje je Blusom provela čak 13 godina. Kod Peti je stigla sa samo 8 nedelja starosti i živela je kod nje do uginuća.

Kad je oteljena, Blusom je bila dvostruko veća od normalne teladi i prema rečima vlasnice, bila je i viša od 190 cm kad je imala osam godina. Peti je ljubimicu tretirala kao kućnog ljubimca i najviše je volela da provodi vreme s njom na pašnjaku. U emotivnom oproštaju i ponosna što će njena ljubimica biti u izdanju Ginisove knjige rekorda za 2016. godinu, Peti je rekla: "Uzbuđena sam što će svet upoznati Blusom, ali znam da će to meni biti gorko-sladak osećaj."

"Objavljujemo najviše životinje u knjizi jer su jedinstvene i retke. Bili smo tužni kad smo čuli da je uginula jer je bila veoma prijateljski raspoložena i prekrasna životinja. Takođe, divna osoba je i njena vlasnica koja se tako dobro brinula o svojoj kravi. Blusom je definitivno jedna od istaknutih rekorda u našoj knjizi i nadamo se da će ljudi uživati gledajući njene fotografije", kaže urednik Ginisove knjige Kreg Glendej.

Pređašnju titulu najviše krave držala je Maunt Ketedin, meleskinja holštajna i durama koja je živela od 1906. do 1910. godine i bila visoka 188 cm.

Foto i video: guinessworldrecord


Tagovi

Krava Stočarstvo Blusom Najviša krava na svetu Ilinois

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]