Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Brand Leader Award
  • 02.10.2015. 07:35

Troje nagrađenih za razvoj ruralnog turizma

Brand Leader Award se dodjeljuje već 12 godina najistaknutijim kompanijama, institucijama, pojedincima i medijima koji pozitivnim razvojem podižu standarde i pridonose popularizaciji gospodarskog potencijala i kreiranju konkurentnog tržišnog imidža jugoistočne Europe.

  • 234
  • 96
  • 0

U sklopu 5. Biznis konferencije SEET 2015 Kako povećati konkurentnost i prihode turističkog tržišta Jugoistočne Evrope održane u Beogradu i troje hrvatskih laureata, kući se vratilo s nagradom Brand Leader Award 2015.

Nagrada je to koja se dodjeljuje već 12 godina, najistaknutijim kompanijama, institucijama, pojedincima i medijima koji pozitivnim razvojem i inovativnim strategijama podižu standarde i pridonose popularizaciji gospodarskog potencijala i kreiranju konkurentnog tržišnog imidža regije.

Godinama posvećena razvoju ruralnog turizma

Za izniman doprinos u edukaciji i razvoju ruralnog turizma jugoistočne Europe, nagrađena je Dijana Katica. U obrazloženju nagrade piše kako je prepoznala potencijal ruralnog turizma i svojim osobnim kao i zalaganjem svojega tima, daje svesrdnu podršku kroz sve aspekte, od aktivnog učešća u promjeni zakonodavnih okvira do razvoja i tržišnog pozicioniranja.

Primajući nagradu, Dijana Katica je istaknula kako nikada ne smijemo zaboraviti svoje učitelje te istu posvetila osobama koje su je, kako je kazala, mnogo toga naučile i koje još uvijek pozitivno utječu na njezin životni put odnosno Stjepanu Cukoru i Eduardu Kušenu.

Inače, Dijana Katica je već dva desetljeća posvećena razvoju ruralnog turizma, autorica je brojnih projekata i akcija, organizatorica međunarodnih kongresa, seminara, edukacija i manifestacija, među kojima je i Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, natječaj koji upravo traje u našoj zemlji i na kraju kojega se dodjeljuju godišnje nagrade u pet kategorija. Također, kao vanjska članica Saborskog odbora za turizam, aktivno sudjeluje u prijedlozima i raspravama o zakonskim okvirima koji imaju direktan učinak na razvoj ruralnih prostora i hrvatskoga sela kao i hrvatskog turizma općenito.

Krapinsko-zagorska županija lider kontinentalnog turizma

Među dobitnicima je i Krapinsko-zagorska županija, kojoj je dodijeljena nagrada za lidera kontinentalnog turizma u regiji. Nagradu je preuzeo zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek, koji je tom prilikom održao i prezentaciju o Zagorju, kao bajci na dlanu.

U objašnjenju žirija, između ostaloga stoji kako je Krapinsko-zagorska županija simbol izvanredne turističke destinacije koja svesrdno doprinosi podizanju ugleda i povjerenja u turizam cijele regije jugoistočne Europe te kako je taj svoj imidž gradila dugi niz godina pažljivo biranim strategijama i s izuzetnom pažnjom koja se posvećuje kreiranju i razvoju visokokvalitetne cjelogodišnje turističke ponude i njenom pozicioniranju na regionalnom i globalnom tržištu.

Treći hrvatski dobitnik nagrade Brand Leader Award 2015. je Zračna luka Zadar i to za izniman doprinos u jačanju ugleda, povjerenja i konkurentnosti turističkog tržišta jugoistočne Europe.


Fotoprilog


Tagovi

Biznis konferencija SEET 2015 Beograd Brand Leader Award 2015. Nagrade Ruralni turizam Dijana Katica Hrvatska sela Krapinsko-zagorska županija Kontinentalni turizam Anđelko Ferek-Jambrek Zagorje Zračna luka Zadar Konkurentnost


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs