Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kanjon Drine
  • 17.08.2020. 09:25
  • Sarajevsko-romanijska regija, Republika Srpska, Foča

Rafting Tarom - odličan izbor za ljetni odmor u BiH

Period pandemije doveo je do promjena u korištenju godišnjih odmora van granica naše države, tako da su mnogi odlučili ove godine iskoristi potencijale Republike Srpske i svoje slobodno vrijeme provesti na jednom od najvećih centara aktivnog odmora u Evropi - u rafting centru "Drina-Tara" koji se nalazi u okolini Foče.

Foto: Rafting Klub "Drina - Tara"
  • 168
  • 16
  • 0

Rafting centar "Drina - Tara" smješten je na putu prema Crnoj Gori, 18 kilometara udaljen od centra Foče. Ljubitelji prirode i vode su se od 1999. godine odlučili baviti ovom vrstom aktivnog odmora, a sam kamp na rijeci Drini izgrađen je 2006. godine.

Vlasnik kampa, entuzijasta i čovjek sa ovog podneblja koji je odrastao na neukrotivim vodama i još kao dijete se spuštao improvizovanim čamcima niz brzu i hladnu rijeku, Željko Milutinović odlučio je da napravi savršeno mjesto za sve ljubitelje rijeka Drina i Tara, kao i istraživače najvećeg i najljepšeg kanjona Evrope i fantastičnih predjela prirode.

Prvi registrovani klub ovog tipa kod nas

"Naš kamp raspolaže sa velikim brojem bungalova izgrađenih u planinskom stilu i sa dovoljnim brojem ležajeva za smještaj gostiju koji dolaze iz svih država bivše Jugoslavije, Evrope ali i sa drugih kontinenata. Ističem da u našem restoranu služimo kvalitetna, tradicionalna domaća jela, koja se prave na licu mjesta od namirnica koje se proizvode u okruženju", objašnjava Milutinović.

Vlasnik kampa dodaje da je ovo prvi registrovani rafting klub na ovim prostorima i da osim spuštanja bistrim i plahovitim rijekama, centar nudi i još nekoliko dodatnih aktivnosti, uz najveći nivo moguće sigurnosti i zaštite jer svi skiperi i vodiči imaju licence za posao koji rade, iskustvo i skoro svaki dan su na vodi.

Bezbjednost turista je garantovana

"Moram se pohvaliti i da osim aktivnog sporta i turizma, svake godine ulažemo određena sredstva za očuvanje životne sredine, čišćenje kanjona i riječnih korita" kaže ovaj istinski profesionalac u svom poslu.

Aktivnosti za svačiji ukus

Rafting rijekama Tarom i Drinom proteže se u dužini od 95 kilometara, ali se najviše koristi takozvana "adrenalinska staza", dužinom od 25 kilometara - od Brštanice do Bastaha čiji spust traje oko četiri sata, sa odmorima na najljepšim mjestima kanjona.

"Posjetioci su najviše zainteresovani za ovaj vid avanture, ali ne zaostaju mnogo ni ljubitelji hajking izleta, trekinga, džip safarija kao i kanjoninga u vožnji ATV kvadovima" , priča nam vlasnik najvećeg centra ovog tipa u BiH.

Preporuka kao najbolja reklama

Ove godine, najviše turista bilo je iz Srbije i Bosne i Hercegovine, što je uzrok trenutnog stanja u cijelom svijetu i zabrane kretanja zbog širenja pandemije virusa korona tako da je i sezona počela tek u junu u odnosu na prethodne godine.

Ipak, na poslovanje se ne žale, a u toku cijele sezone, koja traje od aprila do oktobra mjeseca, angažovana je sezonska radna snaga sa ovih prostora.

"Ono što je posebno zanimljivo je da ovdje gosti najviše dolaze po preporuci. Ko je jednom bio, doći će ponovo. Svoje utiske će prenijeti prijateljima i poznanicima i to je najbolja reklama i najveća satisfakcija za nas" , dodaje Milutinović.

Najviše posjetilaca dolazi iz regiona

Ono što je još zanimljivo je i svirka vikendom koja se organizuje zbog boljeg provoda i atmosfere u kampu.

Sa teritorije opštine Foče potiče i udruženje rafting klubova "Tara - Drina" koje broji preko 20 članova ovakve vrste aktivnog odmora, koji učestvuju  zajedno u značajnim projektima i organizovanjima sportskih aktivnosti na vodi. Međusobno se pomažu i dijeluju u riješavanju problema izazvanih različitim situacijama.


Tagovi

Rafting centar Drina -Tara Rafting klub Željko Milutinović Adrenalin Aktivni odmor Kanjon rijeke Drine Rijeka Tara Kamp


Autorica

Marijana Simanić

Više [+]

Diplomirani ekonomista za marketing i trgovinu. Ljubitelj je prirode i zdravog načina života. Bavi se novinarstvom, snimanjem i televizijskom montažom. Fotografija je njezin hobi.