Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredni sajam
  • 12.07.2017. 14:00

Više od 60 izlagača na Danima maline i meda u Žepču

Mnogobrojni posjetitelji su osim prerađevina jagodičastog voća i meda imali priliku i probati brojne domaće proizvode,od voća,povrća,proizvode proizvedene iz kućne radinosti,ljekovite preparate i druge proizvode

Foto: Mukadesa Keserović
  • 1.235
  • 90
  • 0

Druga po redu manifestacija "Dani maline i meda" održana je u subotu, 8. jula na gradskoj tržnici u Žepču. Sajam je okupio više od 60 izlagača iz Općine Žepče ali i drugih općina, Zavidovića, Maglaja, Zenice, Teslića, Tuzle, Kalesija, Modriča i Šamca.

Sajam je organizovan u saradnji sa Razvojnom agencijom Žepče, a podršku su iskazali i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ZDK, Općina Žepče, kao i poduzetnici i organski proizvođači.

Emisija "Domaće je domaće" snimljena na sajmu

Mnogobrojni posjetitelji su osim prerađevina jagodičastog voća i meda imali priliku probati i brojne domaće proizvode, od voća, povrća, proizvode kućne radinosti, ljekovite preparate i dr. Manifestacija je dobro medijski popraćena, a poznata ličnost OBN televizije, kuhar Vjeko Kramer je odlučio da svoju emisiju "Domaće je domaće" snimi baš na ovom sajmu.

Prilikom otvaranja sajma,Općinski načelnik Žepča, Mato Zovko, poručio je domaćim proizvođačima da uprkos brojnim poteškoćama iz oblasti poljoprivredne proizvodnje, poljoprivrednici ne odustaju od svog posla te da nastave sa širenjem poljoprivrednih površina i da rade na jačanju ovog sektora.

Nagrađeni najbolji

Na sajmu su dodijeljene brojne nagrade, a fond od 60 nagrada uglavnom je osigurala Razvojna agencija Žepče, kozmetika Amama, Proagro d.o.o Žepče, ljekarna Herbina te obrt Gordana Antolović.

Svi izlagači, ali i posjetioci zabavili su se uz bogat kulturno-tradicijski program. Proglašeni su pobjednici u dvije kategorije. U kategoriji sektora jagodičastog voća proglašen je najljepši štand, a nagrada je dodijeljena Udruzi žena "Mi -Bospo" iz Tuzle i Udruzi "Eko agrar" Begov Han. U kategoriji pčelarstva za najljepši štand nagradu je dobila Udruga pčelara Žepče.

Ovogodišnja manifestacija trajala je tri dana, a počela je sa Danom zdrave hrane. Održana je i edukacija na temu zadrugarstva i značaja zadruga u BiH.

Ovaj sajam je potvrda brojnim političarima u našoj zelji, ali i građanima, kako je domaća ishrana najbitnija i da svi građani moraju više pažnje posvetiti zdravlju, ali i cijeniti rad i trud poljoprivrednika koji mukotrpno rade da bi proizveli ono najbolje za nas.

Foto: Mukadesa Keserović


Fotoprilog


Tagovi

Mnogobrojni Posjetitelji Osim Prerađevina Jagodičastog Voća I meda Imali Priliku I probati Brojne Domaće Proizvode Od voća Povrća Proizvode Proizvedene Kućne Radinosti Ljekovite Preparate


Autorica

Mukadesa Zukić

Više [+]

Mukadesa je diplomirani biolog. Aktivna je članica eko udruženja "Sadnice mira".