Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zlatna jesen Bugojno
  • 28.09.2020. 11:20
  • Srednjobosanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Bugojno

Uprkos lošem vremenu "Zlatna jesen Bugojno" održana - zadovoljni i izlagači i posjetioci

U Bugojnu je u petak, 25. septembra, održan 9. Regionalni sajam poljoprivrede i eko turizma pod nazivom "Zlatna jesen Bugojno". Iako se najviše tražio med, na manifestaciji je ponuđena široka paleta organskih proizvoda, te rukotvorina i ručnih radova.

Foto: Facebook/Bug.ba
  • 224
  • 275
  • 0

Uprkos lošem vremenu i obilnim padavinama, u Bugojnu je u petak, 25. septembra, svoje proizvode izložilo tridesetak izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine, na 9. Regionalnom sajmu poljoprivrede i eko turizma pod nazivom "Zlatna jesen Bugojno". Riječ je o jednodnevnoj manifestaciji, čiji su organizatori Općina Bugojno i Asocijacija organskih proizvođača Srednjobosanskog kantona. Najviše je ipak bilo lokalnih proizvođača voća i povrća, sa područja gornjevrbaške regije.

"Proizvodnja hrane mora biti prirotet države i država pod obavezno mora da podrži ovu proizvodnju jer bez nje niko ne može živjeti. To dolazi do izražaja naročito u ovo teško vrijeme pandemije i ekonomske krize, ne samo u našoj zemlji, nego u cijelom svijetu", kazao je za Agroklub Sejad Herceg, predsjednik Asocijacije organskih proizvođača SBK-a.

Najviše je bio tražen med i organski proizvodi

Nakon prigodnog obraćanja predsjednika Asocijacije i načelnika Općine Bugojno, Hasana Ajkunića, kao i ostalih zvanica uručene su i zahvalnice medijskim pokroviteljima RTV Bugojno, te Info portalu Bug.ba.  

Posjećenost je možda bila manja, ali izlagači su zadovoljni prodajom

"Veoma smo zadovoljni odzivom posjetilaca na ovaj događaj, ali i samom organizacijom. Nažalost, vrijeme je učinilo svoje pa je bila manja posjećenost zbog toga, ali mi smo zadovoljni prodajom. Primjećujemo da se uslijed pojave pandemije više traže pčelinji proizvodi, ljudi žele da jačaju imunitet na prirodan način, a šta može biti bolje od meda i propolisa", objašnjava Ermin Delić, vlasnik štanda sa pčelinjim proizvodima "Zlatne kapi".

Iako se najviše tražio med, na sajmu je ponuđena široka paleta organskih proizvoda, te rukotvorina i ručnih radova.

Potrošači u BiH sve više priznaju značaj organske proizvodnje

"Mi smo član Asocijacije organskih proizvođača SBK-a i tradiconalno učestvujemo na svim sajmovima koje Asocijacija organizuje. Zadovoljni smo samom organizacijom, iako je ovaj put posjećenost bila oskudnija nego prethodnih godina zbog jake kiše. Najviše su se tražili med i pripravci za jačanje imuniteta, ali su ovakve manifestacije svakako idealna prilika da se proizvodi izlože i promovišu", navela je Edina Konjić, vlasnica brenda "Eko Etna", koji je naročito poznat po uzgoju i preparatima na bazi stevije.

Zahvalnicu za najbolju prezentaciju dobila je Sabina Prokošak - Zumeri, a za najposjećeniji štand Udruženje žena "Burma" iz Drvetina kod Bugojna. Nagradu za najljepši štand dobile su Gurbeta Zemka i Mirsad Mehdić.


Tagovi

Zlatna jesen Bugojno Sajam poljoprivrede Sejad Herceg Organski proizvođači Hasan Ajkunić Pčelinji proizvodi Jačanje imuniteta Ermin Delić Edina Konjić


Autorica

Naila Čaušević

Više [+]

Majka dvoje djece. Po struci PR menadžer, po zanimanju poljoprivrednica.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]