Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Iločka berba grožđa
  • 04.08.2016. 19:20

Tradicionalna 49. Iločka berba grožđa

Turistička zajednica Grada Iloka poziva vas na 49. Iločku berbu grožđa od 27.08. do 04.09.2016. godine.

Foto: Turistička Zajednica Grada Iloka
  • 2.087
  • 226
  • 0

Turistička zajednica Grada Iloka poziva vas na 49. Iločku berbu grožđa. Na krajnjem istoku Hrvatske, na granici EU, u Srijemu, Iloku i vrhunskom srijemskom vinogorju ponajviše se njeguju običaji vezani uz godišnje cikluse u vinogradrstvu.

Jedan od običaja je i "Pudarina", koja je od 1962. godine izrasla u "Iločku berbu grožđa", najstariju tradicijsko-kulturno-zabavnu i turističku manifestaciju u Slavoniji, Baranji i Srijemu, kojom se slavi i obilježava početak berbe.

Manifestacija se održava po 49. put, kao i do sada od zadnjeg vikenda kolovoza (27.08.), a središnji dio početkom rujna: 02.-04.09.2016. godine.

Proizašla je iz starog srijemsko-slavonskog običaja okupljanja pučana u vrijeme početka berbe sa svrhom čuvanja vinograda, slavljenja dobre godine i uroda te neizbježnog druženja, prvenstveno mladih koji nisu imali puno prilike za slobodna druženja u samom mjestu i vinogradima. Do današnjih dana "Iločka berba grožđa" prerasla je u značajnu manifestaciju etno-vinsko-turističkog karaktera koja traje više dana i privlači sve veći broj gostiju i posjetitelja različitih programa.

Glavni dio programa odvija se vikendom, s dnevnim i večernjim kulturno-zabavnim sadržajima, u programima, u kojima sudjeluje oko 400 sudionika, a koje posjeti oko 8.000 posjetitelja. Dio gostiju dolazi i iz susjedne Vojvodine.

Foto: Turistička Zajednica Grada Iloka


Tagovi

Iločka berba grožđa Ilok Vonograd Sudionici TZ Ilok


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]