Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gastro Srem 2019
  • 14.08.2019. 11:00
  • Sremski okrug, Vojvodina, Stara Pazova

Srem na moderan način i ove godine predstavlja svoje specijalitete

Turističko gastronomska manifestacija, Gastro Srem, ove godine održava se po četvrti put 30. i 31. avgusta, u Staroj Pazovi. Festival se održava pod nazivom Srem na moderan način i počinje u 17 sati.

Foto: Facebook/Gastro Srem
  • 178
  • 7
  • 0

Turističko gastronomska manifestacija, Gastro Srem, ove godine održava se po četvrti put 30. i 31. avgusta, u Staroj Pazovi. Festival se održava pod nazivom Srem na moderan način i počinje u 17 sati.

Na ovom gastronomskom događaju, proizvode će izlagati domaći proizvođači i gosti iz Srbije, ali i regiona. Posetioci će moći da uživaju u degustacijama mesnih i mlečnih proizvoda, vina, likera, sokova, rakija, meda, džemova, kolača i mnogih drugih ukusnih proizvoda. 

Takođe, organizovan je i bogat kulturno umetnički program. Prvog dana festivala održaće se sremačko veče poezije. Posebnu zanimljivost drugog dana manifestacije predstavlja nastup ženskog tamburaškog orkestra La Banda.

Ovogodišnje zaštitno lice manifestacije je glumac Aleksandar Dunić, kako se navodi u saopštenju.

I poznati blogeri pripremaju sremačke specijalitete

Na Gastro Sremu biće organizovan i takmičarski program. Tradicionalno takmičenje u spremanju ajvara - Izađi mi na teglu, biće održano u petak. Najbolja od 15 ekipa, takmičiće se na istoimenom nacionalnom takmičenju.

Među izlagačima biraće se najlepše osmišljen štand, najukusniji slatki i najukusniji slani kolač.

U subotu biće održan Open kitchen show u okviru koga će poznati blogeri spremati sremačke specijalitete. Sakupljen prilog od degustacije pripremljenih jela biće dat u dobrotvorne svrhe.

"Za decu smo pripremili posebnu radionicu pod nazivom Slama land, na kojoj će umetnici učiti decu kako da prave razne predmete od slame. U okviru radionice biće napravljen konj od slame u prirodnoj veličini", najavila je direktorka Turističke organizacije opštine Stara Pazova, Dragana Zorić Stanojković.

U okviru manifestacije biće priređena i izložba Kuvara iz čitavog sveta, na kome će biti izložen i najstariji srpski kuvar.


Tagovi

Gastro Srem 2019 Gastronomska manifestacija Degustacije proizvoda Poznati blogeri spremaju specijalitete Takmičarski program Dragana Zorić Stanojković


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.