Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zagrebački velesajam
  • 27.01.2014. 09:00

Sajam Hotel & Gastroteh 2014.

Obaranje Guinnessovog rekorda u izradi najduže rolade na svijetu samo je jedna od zanimljivosti ovogodišnjih sajmova Hotel & Gastroteh i Inga. Lješnjaci, bademi i čokolada u potocima!

  • 406
  • 34
  • 0

Na Zagrebačkom velesajmu, od 19. do 22. veljače 2014. godine, održat će se Hotel & Gastroteh, 6. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa. U istom terminu, održava se i InGa, međunarodni sajam hrane, pića i gastronomskih inovacija.

Budući da je Hrvatska u svijetu poznata kao vrlo poželjna turistička destinacija, gradnja i opremanje novih hotela, ugostiteljskih objekata, kao i osuvremenjivanje postojećih turističkih kapaciteta, uz promicanje prepoznatljive gastronomije, jedna je od strateških razvojnih odrednica hrvatskog turizma.

Početak godine vrijeme je kada se svi ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu, stoga je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje proizvođača i trgovaca. Osim najznačajnijih hrvatskih tvrtki, ovogodišnji sajam obogatit će i inozemni izlagači iz Njemačke, Austrije, Italije, Slovačke, Slovenije i Turske.

Jedna od zanimljivosti ovogodišnjeg sajma je obaranje Guinnessovog rekorda u izradi najduže rolade na svijetu Udruge slastičara Hrvatske. Izrada najduže rolade na svijetu, duljine preko 150 metara, radit će se u sklopu projekta "Sretna Hrana", od namirnica koje dokazano usrećuju i podižu razinu serotonina. Lješnjaci, bademi i čokolada u potocima!

Svaki posjetitelj koji želi kušati komad legendarne rolade donirat će simboličnu svotu. Ukupan iznos prikupljen u sklopu ovog projekta biti će doniran u humanitarne svrhe. "Sretna Hrana" je veliki humanitarni projekt Udruge slastičara Hrvatske kojem je cilj, kroz svoje akcije, pomoći onima kojima je to najpotrebnije, bolesnoj djeci i socijalno ugroženima.

Gastro prezentacije i degustacije za posjetitelje

Osim brojnih prezentacija i degustacija na štandovima izlagača, na Sajmu će biti organizirano i nekoliko gastro poligona od kojih posebno ističemo program Hrvatskog kuharskog saveza u kojem će se predstaviti najpoznatiji hrvatski chefovi.

Eno-gastronomski doživaljaj i ove će godine na svom izložbenom prostoru oplemeniti tvrtka MAM-VIN, te kroz projekt Kuharevo vino predstaviti najpoznatije hrvatske kuhare i vinare. Predstavit će se i projekt burze vina s ovogodišnjim naglaskom na sortu graševine u okviru koje će vinari moći ugovarati prodaju vina sa zainteresiranim profesionalnim korisnicima.

U ovom terminu održava se i Zagrebački sajam nautike.

Više informacija možete saznati na: www.zv.hr


Tagovi

Hotel&Gastroteh Sajam MAM-VIN Inga Vino Graševina Gastronomija Hotelijerstvo Guinnessov rekord


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]