Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kulturno-turistička manifestacija
  • 27.06.2015. 10:30

Porcijunkulovo - blagdan Gospe od anđela!

29. srpnja 2015. se u Čakovcu održava 51. Porcijunkulovo, kulturno-turistička manifestacija s izložbom tradicijskih proizvoda!

  • 288
  • 14
  • 0

Čakovčani su zahvalni obitelji Zrinski čija je vladavina ovim krajevima označila snažan ekonomski i kulturni uspon Čakovca. Zato se u Čakovcu održava ljetni kulturni program u čast obitelji Zrinski. No, pored predstava, koncerata i izložbi, koje možete ljeti u Čakovcu posjetiti, najatraktivniji događaj je smjena straže Zrinska garda koja se svake subote odvija ispred orla - spomenika Nikoli Zrinskom. Nakon cjeloljetnog kulturnog života čakovečko kulturno ljeto završava na blagdan Gospe od Anđela ili Porcijunkule, glavnog čakovečkog prošćenja, kada se cijeli puk okupi i veseli na koncertima, prezentacijama starih zanata, likovnim kolonijama te streličarskim i konjičkim natjecanjima.

51 godina slave Gospe od anđela

Organizacijom i prezentacijom svojih potencijala, Međimurje svakim danom napreduje prema prepoznatljivoj destinaciji u okviru turističke ponude kontinentalne Hrvatske.

Turizam Međimurja je mlada, ali ubrzana gospodarska djelatnost. Odlikuju je bogatstvo pejzaža, očuvana priroda, vinorodni brežuljci, izvorna i bogata gastronomska ponuda, očuvani tradicijski obrti, izvorni folklor, bogato povijesno naslijeđe, mnogobrojne kulturne i zabavne manifestacije te nadasve radišnost i ljubaznost Međimuraca.

U skladu s time, Turistička zajednica Grada Čakovca organizacijom Porcijunkulovog ulaže svoj trud ne bi li Čakovec nastavio tradiciju turističkog, poduzetničkog i kulturnog središta Međimurske županije.

Porcijunkulovo je tradicionalna kulturno-turistička manifestacija koja ove godine obilježava 51 godinu održavanja, a čiji organizator je Turistička zajednica grada Čakovca. Prvobitno zamišljena kao Sajam tradicijskih zanata vezan uz crkveni blagdan Gospe od anđela - Porcijunkule (2.08.), manifestacija se svake godine tematski i obujmom širila da bi danas stekla status najveće turističke manifestacije u županiji koja privlači veliki broj posjetitelja u Čakovec. U 5 dana održavanja, manifestacija objedinjuje najbolje od svega onog što Međimurje nudi.

Pozitivne vibracije iz Čakovca

Od 29. srpnja do 2. kolovoza 2015. u Čakovcu se održava 51. Porcijunkulovo, kulturno-turistička manifestacija s izložbom tradicijskih proizvoda!

Osim brojnih glazbenih programa poznatih glazbenih izvođača, koji su podijeljeni prema ukusima i dobi, među atraktivnijima su zasigurno postavi i radionice starih zanata koji predstavljaju običaje međimurskog kraja gdje se između ostalog predstavljaju brojni obrtnici te poduzetnici: licitari, keramičari, lončari, košaraši, čipkari, ispirači zlata, drvorezbari, postolari, kipari i drugi.

Uz sve nabrojeno i Ulicu kišobrana, koja je svojom atraktivnošću postala hit prošlogodišnje manifestacije i izazvala neviđeno oduševljenje turista, održavaju se i nezaobilazni programi kao što su međunarodni oldtimer susret, prezentacija streličarstva te prezentacija međimurskih vina, radionice starih zanata, smjena straže Zrinske garde.

Porcijunkulovo 2015.ima i novi logo koji je osmišljen u suradnji između poduzeća Infenso iz Čakovca, Lovely Međimurja i Turističke zajednice grada Čakovca. Logo svojim pomno biranim bojama i dizajnom šalje poruku vedrine, pozitivnih vibracija i ljubavi, baš onoga što Porcijunkulovo i grad Čakovec svakako predstavljaju i zaslužuju. Stoga Vas pozivamo da nam se i ove godine pridružite i svojim sudjelovanjem obogatite najveću kulturno-turističku manifestaciju u Međimurju.


Dokumenti


Tagovi

Porcijunkulovo Tradicijski zanati Čakovec Međimurje Običaji Streličarsko natjecanje Konji Vinorodni brežuljci Gospa od anđela Porcijunkula Likovne kolonije Kultura


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."