Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Đakovački bušari
  • 27.12.2014. 09:00

Pokladni gastro fest u sklopu Đakovačkih bušara

U sklopu 21. Đakovačkih bušara održat će se Pokladni gastro fest "Mrsna i nemrsna jela kroz poklade i korizmu" i ocjenjivanja i degustacije kobasice.

  • 215
  • 13
  • 0

U organizaciji Grada Đakova i TZ Đakovo, 24. i 25. siječnja 2015. godine, u tom će se gradu održati pokladna manifestacija, 21. Đakovački bušari, koja će oživjeti pokladne običaje, pjesmu, ples i ludost kroz ulice ovog slavonskog grada.

Sama manifestacija se sastoji od Pokladnog gastro festa - "Mrsna i nemrsna jela kroz poklade i korizmu" i ocjenjivanja i degustacije kobasice, koja će biti upriličena 24. siječnja te centralnog događaja Đakovačkih bušara - Pokladne povorke.

Centralni događaj će se održati u nedjelju, 25. siječnja 2015. godine. Povorka će se kretati od Starog DVD-a - prostorija KUD-a "Sklad" u ulici Matije Gupca 30 (okupljanje skupina) kroz gradski Korzo do Trga dr. Franje Tuđmana gdje se povorka zaustavlja da bi gradonačelnik Đakova predao bušarima vlast u gradu i gdje će biti kratko predstavljanje grupa, zatim povorka kreće do gradske nastavno športske dvorane gdje je osiguran zatvoreni topli prostor u kojem će biti poslužena hrana i piće i gdje će se održati prigodan program.

U pokladnoj povorci 21. Đakovačkih bušara očekuje se oko 70-ak skupina. Obuhvaćena je cijela Hrvatska, od Dubrovnika, Omiša, Solina, Rijeke, Čavala, Krka, Crnog Luga, Nove Gradiške, Vardarca, Topolja, Gajića i naravno Đakova i Đakovštine. Sastavni dio pokladne povorke su i konjanici sa pokladnim jahanjem.


Tagovi

Đakovački bušari Pokladno jahanje Pokladni običaji Ocjenjivanje i degustacija kobasice Pokladni gastro fest Đakovo