Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam
  • 01.06.2021. 14:15
  • Zeničko-dobojski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Žepče

Ove godine održavaju se "Dani meda i malina" - prilika i za male proizvođače da se predstave!

Manifestacija je prilika da i mali proizvođači predstave svoje proizvode kao izlagači i na taj način lakše se povežu sa potencijalnim kupcima. Krajnji rok za prijave je 21. jun 2021. godine.

Foto: Facebook/Dani maline i meda, Žepče 2021.
  • 186
  • 281
  • 1

Razvojna agencija Žepče,  uz pokroviteljstvo Općine Žepče organizira ove godine petu po redu sajamsku poljoprivrednu manifestaciju pod nazivom "Dani maline i meda Žepče 2021". 

Pomenuti događaj održati će se u subotu, 10. jula 2021. godine, na tamošnjoj Gradskoj tržnici. To je ujedno i jedinstvena prilika da se okupe izlagači iz cijele Bosne i Hercegovine. Ipak, broj posjetilaca je ograničen tako da će se moći poštivati sve propisane epidemiološke mjere, koje budu na snazi za vrijeme trajanja sajma. 

Organizatori poručuju da će, ukoliko to bude bilo potrebno, ograničiti broj gostiju koji mogu istodobno biti prisutni na jednom mjestu, ali će i angažirati redare kako bi se osiguralo provođenje svih propisanih mjera. Takođe, odlučeno je da se ove godine ne plaća kotizacija za učestvovanje na navedenom događaju, s obzirom da je aktuelna pandemija koronavirusa ostavila negativne ekonomske posljedice na poljoprivredne proizvođače, kao i na male obrte. 

Kotizacija se ne plaća

Podsjetimo, "Dani maline i meda" nisu se održali prošle godine, u skladu s preporukama Ministarstva zdravlja Federacije BiH i drugih nadležnih institucija, vezano uz okupljanja i okolnosti oko širenja Covid -19 virusa.

Prijavni obrazac za učešće na sajmu možete naći u dokumentu ispod teksta.

Ovaj događaj je prilika da i mali proizvođači predstave svoju robu kao izlagači i na taj način lakše se povežu sa potencijalnim kupcima. Poljoprivrednici mogu prezentovati brojne domaće proizvode, kao što su maline i drugo jagodičasto voće, med i pčelinje proizvode, domaće sireve. Zatim tu su i prerađevine od voća poput džemova, kompota, likera, ali i povrće, kozmetički preparati od ljekovitog bilja, žepačko vino, rakije, voće i povrće iz organskog uzgoja, egzotične usjeve, kao i brojne druge autentične proizvode.

Za sve izlagače biće osiguran besplatan parking, štandovi za izlaganje, ali i osvježenje, kao i veliki broj nagrada i drugih iznenađenja za sve goste na sajmu, poručuju iz organizacije. 

Svi koji su zainteresovani da se predstave na nastupajućoj poljoprivrednoj manifestaciji mogu se prijaviti i putem maila: razepce@gmail.com ili putem telefona, na brojeve: 032/ 880-273 i 032/889-022. Kontakt osobe su Marijana Zovko i Gabrijela Perković

Krajnji rok do kada je moguće prijaviti se je petak, 21. jun, tekuće godine, a broj mjesta je ograničen. 


Dokumenti


Tagovi

Poljoprivredna manifestacija "Dani maline i meda" Izlagači Poljoprivredni proizvođači Domaći sirevi Pčelinji proizvodi


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.