Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 09.09.2022. 14:00
  • Gudovac

Otvoren 29. Jesenji međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu!

Od danas do nedjelje sajam će biti otvoren za sve posjetitelje od 9 do 18 sati. Čeka vas bogata ponuda.

Foto: Martina Popić
  • 90
  • 59
  • 0

Lijepo vrijeme i bogata ponuda privukli su veliki broj posjetitelja na prvi dan 29. Jesenjeg međunarodnog bjelovarskog sajma u Gudovcu u susjednoj Hrvatskoj, koji je danas službeno i otvoren.

"Sajamski prostor velik je 10 hektara i pun je izlagača“, istaknuo je tom prilikom direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj. Kako kaže, u odnosu na onaj iz 2019. koji je posljednji održan prije pandemije po izlagačima i popunjenosti izložbenog prostora su na 98 posto.

Sajam obiluje i stručnim skupovima stručnim predavanjima, a Salaj kaže da su gledali da bude što više aktualnih tema za porodčna poljoprivredne gazdinstva. U Gudovac dolaze i brojne delegacije iz Češke, Mađarske, Bugarske, Albanije, Slovenije.

Ne nedostaje i zabave

"To samo govori da ima značajno mjesto ne samo u Hrvatskoj nego i u ovom dijelu Evrope“, zaključuje direktor.

Stvaranje jakog hrvatskog lanca snabdijevanaj hranom

Otvorenju je prisustvovala i ministrica poljoprivrede Marije Vučković koja je u svom govoru istaknula važnost stvaranja jakog hrvatskog lanca snabdijevanja hranom u mađunarodnim okvirima.

"S nama su danas oni koji uzgajaju 400 najboljih grla stoke i imaju veće ambicije te koji se ne zadovoljavaju malim i uprkos teškim okolnostima uspijevaju u domaćem uzgoju, u novim tehnikama, tehnologijama, genotipizacijama i njima želim posebno zahvaliti. Naš su ponos“, poručila je.

Službeno je otvorena i Državna stočarska izložba 

Zbog suše pomoć od ministrice zatražio je župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić poručivši da ona ne bude simbolična jer su poljoprivrednici na rubu izdrživosti. "Moramo im pomoći da bi očuvali proizvodnju i opstali“, poručio je.

Za svakoga po nešto

Službeno je otvorena i Državna stočarska izložba koja se održava u sklopu sajma, a posjetitelji će moći vidjeti najkvalitetnija grla hrvatskih uzgajivača. U sklopu nje provest će se i ocjenjivanje grla u vanjskim i zatvorenim prezentacijskim prostorima Sajma.

Očekuje vas velika ponuda opreme za stočarstvo, tradicionalno najveća izložba traktora i poljoprivredne mehanizacije te po prvi puta kao posebna tematska cjelina - Sajam OPG-ova i eko proizvođača.

Prikazane su i dvije tematske cjeline - Peti element - posvećena sezoni grijanja i obnovljivim izvorima energije te Drvni svijet bazirana na prezentaciji opreme za šumarstvo i drvne tehnologije.

Parkiralište je, kao i inače, besplatno za sve posjetitelje. Cijene ulaznica su 30 kuna (7,50 KM) za djecu, penzionere i osobe s invaliditetom te grupne posjete, dok će odrasli izdvojiti 38 kuna (9,60 KM).

Tokom sva tri dana, od 9. do 11. septembra, sajam će biti otvoren od 9 do 18 sati.

Vidimo se!


Fotoprilog


Tagovi

Bjelovarski sajam Gudovac Otvorenje Marija Vučković Zlatko Salaj Marko Marušić


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner