Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 01.04.2022. 14:00
  • Gudovac

Otvoren 23. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu! 

Svoje proizvode izlaže oko 400 proizvođača, a od danas do nedjelje sajam će biti otvoren za sve posjetitelje od 9 do 18 sati. 

Foto: Martina Popić
  • 88
  • 74
  • 0

Nakon tri godine pauze zbog pandemije koronavirusa, danas je službeno otvoren 23. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam. 

"Na ovom prostoru imamo više od 400 izlagača. No, bitnije je reći da se sajam odvija na 10 hektara. Zasigurno mogu reći da u Hrvatskoj, ali i u regiji ovako velikog sajma neće biti“, izjavio je prilikom otvorenja direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj. 

Kaže kako se nada da se veliki dio izloženih proizvoda i strojeva neće vratiti u kompanije nego već idućih dana ide na teren i polja. Izlagačima je poželio dobru prodaju, a posjetiteljima dobru kupnju najavivši dobre sajamske popuste. 

U sklopu proljetnog održava se i 17. Međunarodni pčelarski sajam koji je također ranije bio odgođen zbog nepovoljne epidemiološke situacije. "Svi izlagači koji su se prijavili na pčelarski u februaru, prisutni su na proljetnom sajmu“, kazao je Salaj.

Vučković: Dodatna pomoć poljoprivrednicima je spremna

Prisutnima se obratila i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. "Suočavamo se s brojnim izazovima od kojih su mnogi bili neočekivani. Poljoprivreda je prva bila na udaru i kada je riječ o prvim poremećajima snabdijevanja lanaca hrane uslijed pandemije Covid-19, gdje je najviše pogođen sektor stočarstva zbog rasta cijena, a koji se dodatno ubrzao u ovoj 2022. godini zbog agresije na Ukrajinu“, istaknula je ministrica. 

Ministrica želi da nas Bjelovarski sajam zastupa i u međunarodnim okvirima

U svom se govoru osvrnula i na vladin program pomoći i smanjenju stope PDV-a na inpute u poljoprivredi uključujući i gnojiva. Kazala je kako zna da se od Vlade očekuje i dodatna pomoć, a otkrila je da je ona već spremna. 

"Isplatili smo 85 posto sredstava iz Programa ruralnog razvoja, a bez investicija nema ni napretka“, poručila je. U budućnosti, kaže, želi da nas Bjelovarski sajam zastupa i u međunarodnim okvirima. "Da ostane i razvije se kao još bolji, međunarodno prepoznat u čemu će im podršku pružiti Ministarstvo“, kazala je dodavši da će danas potpisati i ugovor o budućoj saradnji za nadolazeći Jesenski sajam. 

Sajam je otvorenim proglasio predsjednik Hrvatskog sabora Goran Jandroković 

Bez covid potvrda i testiranja

Svoje proizvode izlaže oko 400 proizvođača kako iz Hrvatske tako i iz 15 zemalja svijeta. Očekuje se da će ovog vikenda sajmom prošetati čak 30 hiljada posjetitelja.  

Sajam je ugostio oko 400 proizvođača 

Ove godine čeka vas velika izložba traktora i poljoprivredne mehanizacije, građevinske i komunalne opreme te strojeva, a svakako će ga obogatiti ogroman izbor sjemenske robe, zaštitnih sredstava i umjesnih gnojiva za proljetnu sjetvu te veliki izbor sadnica, cvijeća i alata za uređenje okućnica, voćnjaka i parkova. Predstavljaju se i proizvodi hrvatskih obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. 

Parkiralište je, kao i inače, besplatno za sve posjetitelje, a cijene ulaznica ostale su iste kao prijašnjih godina, 20 kuna za djecu, umirovljenike i osobe s invaliditetom te grupne posjete, dok će odrasli izdvojiti 30 kuna.

Tokom sva tri dana, od 1. do 3. aprila, sajam će biti otvoren od 9 do 18 sati.

Vidimo se!


Fotoprilog


Tagovi

Bjelovarski sajam Proljetni sajam Otvorenje Zlatko Salaj Marija Vučković


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner