Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Alterural
  • 18.05.2019. 14:00

Otkrij Bosnu i Hercegovinu kroz sela

Stručna konferencija koju organizira Udruženje Alterural namijenjena je razvojnim agencijama, univerzitetima, vlasnicima malih poduzeća i seoskih domaćinstava te agencijama koje podržavaju ruralni razvoj.

Foto: Adi Pašalić
  • 143
  • 44
  • 0

Udruženje za promociju i profesionalizaciju ruralnog turizma u Bosni i Hercegovini "Alterural", 11. i 12. juna 2019. godine, organizira na Bjelašnici stručnu konferenciju "Otkrij Bosnu i Hercegovinu kroz sela".

Konferencija je namjenjena profesionalcima koji su uključeni u razvoj ruralnog turizma u BiH i regionu, kako bi mogli razmjeniti informacije o stanju u sektoru.

Pozvani akteri dolaze iz razvojnih agencija, univerziteta, vlasnika malih poduzeća i seoskih domaćinstava te agencija koje podržavaju ruralni razvoj.

U budućnosti, Alterural će intenzivirati svoju tehničku podršku u cilju unapređenja i usklađivanja kvaliteta i standarda u ruralnom turizmu.

Inače, Udruženje Alterural je osnovano 2009. godine i specijalizirano je za podršku obiteljskim biznisima uključenim u sektor ruralnog turizma.

U prošlosti, udruženje je puno radilo na terenu u cilju identifikacije seoskih domaćinstava koje nude ovakav tip ponude u ruralnim područjima: ponuda lokalne gastronomije, prodaja domaćih proizvoda na kućnom pragu i smještaj u seoskom domaćinstvu.

Mapirali seoska domaćinstva na Bjelašnici


Tagovi

Stručna konferencija Sela BiH Seoska domaćinstva Alterural


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.