Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agritechnica
  • 29.03.2021. 18:00
  • Hannover, Njemačka

Odgađa se Agritechnica do nagodinu

Organizatori su zaključili kako još uvijek nije sigurno planirati ovu vodeću svjetsku poljoprivrednu izložbu.

Foto: Vedran Stapić
  • 150
  • 112
  • 0

Odgađa se Agritechnica, najveći svjetski sajam poljomehanizacije, a koji je trebao biti održan od 14. do 20. studenog 2021. godine. Novi datum kojega valja zabilježiti je 27. veljače pa do 5. ožujka 2022. 

Organizatori, Njemačko poljoprivredno udruženje (DLG), Udruženje njemačke industrije strojeva (VDMA) te savjetodavni odbor izlagača zaključili su kako je još uvijek nesigurno planirati ovu vodeću svjetsku izložbu. 

"Osnovni preduvjeti da se izlagači, posjetitelji i poslovni partneri ponovno sretnu na Agritechnici su strategije cijepljenja i ispitivanje cjepiva primijenjenih u Njemačkoj, Europi i širom svijeta", objasnio je dr. Reinhard Grandke, direktor DLG-a. 

Anthony van der Ley, predsjednik VDMA kritizirao je politiku cijepljenja u Njemačkoj nazvavši ju razočaravajućom budući da je treći val pandemije na vrhuncu. "Zato na proljeće 2022. gledamo s nadom i novom energijom kako kako bismo mogli proslaviti Agritechnicu kakvu poznajemo i volimo.

Rok za registraciju na prolongirani sajam je kasno ljeto, a organizatori smatraju da će se tada više znati o čitavoj situaciji na temelju koje će moći planirati ovaj događaj.

U međuvremenu, od studenog 2021. na digitalnoj platformi DLG održavat će se prateći informativni i specijaliziran program čiji je cilj povećati doseg ovoga sajma te ponuditi korisnicima nove mogućnosti umrežavanja.

Izlagači će na multimedijalnoj platformi predstaviti svoje proizvode, susresti s potencijalnim kupcima, ondje će se provoditi obuke za trgovce i distributere, konferencije za medije i drugi slični sadržaji vezani za poljoprivredni sektor.   

Ipak, ništa ne može zamijeniti živi sajam. "Poljoprivrednici i izlagači ulažu u svoju budućnost i sada, tijekom pandemije. To pokazuje trajna, snažna potražnja za inovativnim poljoprivrednim strojevima, traktorima i softverskim sustavima. Ono što nam nedostaje više nego ikad je osobni dijalog s kupcima i izravno iskustvo inovacija - jednom riječju - događaj uživo", naglasio je Klaus-Herbert Rolf, predsjednik radne skupine VDMA.


Tagovi

Agritechnica 2022 Odgoda Sajam Pandemija Cjepivo


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.