Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Farm Show
  • 09.08.2017. 10:30

Naši proizvođači mogu i moraju biti konkurentni!

Obzirom da nismo bili zadovoljni koncepcijom postojećih poljoprivrednih sajmova, rodila se ideja da pokrenemo projekt Farm Show. Ove godine organiziramo 4. Farm show, pa stoga možemo reći da je projekt u potpunosti zaživio.

  • 3.271
  • 160
  • 0

Uskoro će jedini sajam poljoprivredne mehanizacije u Hrvatskoj i ove godine otvoriti svoja vrata u Sportskoj zračnoj luci Osijek.

Budući da Sajam organizira Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH, predsjednik Udruge i direktor tvrtke Agronom iz Požege, gospodin Darko Aračić, prije službenog predstavljanja nadolazećeg Farm Show-a, odgovorio je na nekoliko pitanja o organizaciji, očekivanjima te konkurentnosti hrvatskih proizvođača.

Koji je bio povod organiziranja Farm Show-a?

Tvrtke koje se bave prodajom poljoprivredne mehanizacije imale su želju okupiti se na jednom mjestu, kako bi na taj način zajednički osmislili tržište kakvo žele, način na koji će izlagati i prezentirati svoju mehanizaciju. Također, ističe Darko Aračić, važno je bilo uspostaviti komunikaciju s Ministarstvom poljoprivrede po pitanju realizacije EU fondova.

"Obzirom da nismo bili zadovoljni koncepcijom postojećih poljoprivrednih sajmova, rodila se ideja da pokrenemo projekt Farm Show. Ove godine organiziramo 4. Farm show, pa stoga možemo reći da je projekt u potpunosti zaživio." govori Aračić.

Što nas očekuje ove godine na Farm Show-u?

Sajam raste svake godine, pa će tako i ova godina biti obilježena sa desetak novih izlagača. Očekuje se i veliki interes posjetitelja obzirom da se može primijetiti oporavak tržišta poljoprivredne mehanizacije.

Farm Show je zamišljen na način da se jednom godišnje sve tvrtke predstave u najvećem mogućem obimu i da se kupcima omogući da vide i isprobaju sve izložene strojeve. Posjetitelji mogu očekivati posebne sajmene akcije i promotivne prodaje.

Četvrti Farm Show uskoro otvara svoja vrata

Kao što je to bilo i prethodnih godina, i na ovogodišnjem će Farm Show-u biti izloženo gotovo sve što se prodaje na našem tržištu traktora i poljoprivredne mehanizacije. Osim poljoprivredne mehanizacije, tu će biti i sjemenarske kuće s prezentacijom svojih proizvoda. Uz atraktivne prezentacije rada svih strojeva u polju, ove se godine poradilo i na zabavnom dijelu, kako bi posjetiteljima boravak bio što ugodniji.

"Novosti ove godine je da smo u suradnji sa savjetodavnom službom , te će njihovi djelatnici voditi stručne prezentacije strojeva. Od zabavnog dijela tu je sada već tradicionalna utrka traktora, kuća od slame, natjecanje u pripremi fiša, kao i još niz drugih događaja." nastavlja direktor Udruge.

Pitanje konkurentnosti - Majka svih pitanja

"Kao što znate, cijene poljoprivrednih proizvoda su svjetske i tu nisu moguće subvencije države. Ostaje nam samo konkurentnost proizvodnje, a to se postiže ulaganjem u nove tehnologije i stalnim učenjem te edukacijom. Drugog puta osim toga nema. Odgovor mogu li naši proizvođači biti konkurentni proizvođačima iz EU unije je da mogu i moraju, jer tržište je nemilosrdno i tko nije konkurentan osuđen je na gašenje proizvodnje." Ističe Aračić.

Zaključno, oporavak tržišta je svakako vidljiv. Tomu je, svakako, pridonijela realizacija programa ruralnog razvoja. Želje su da ova godina postane zamašnjak i da se nastavi trend pojačanog ulaganja u poljoprivrednu mehanizaciju.


Tagovi

Farm Show Sajam Mehanizacija Utrka traktora Prezentacije u radu Darko Aračić Udruga Izlagači Konkurentnost


Autorica

Marina Parlov Puljiz

Više [+]

Marina je profesorica hrvatskog jezika, a dio je prodajnog tima Agrokluba.


Partner

Farm Show Osijek

Sv. L.B. Mandića 172, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 99 264 8048, e-mail: dino.tomljanovic@agronom.hr web: http://www.farmshowosijek.eu/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]