Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dubai Expo
  • 31.07.2021. 07:30
  • Dubai, UEA

Nakon prošlogodišnje odgode, Dubai Expo na jesen otvara vrata

Trajanje ovog međunarodnog događaja predviđeno je na šest mjeseci, a najbitniji tjedan za poljoprivredu je od 17. do 23. veljače 2022. godine.

Foto: Youtube/Printscreen
  • 51
  • 3
  • 0

World Expo jedan je od najstarijih i najvećih međunarodnih manifestacija na svijetu koji se održava svakih pet godina i traje šest mjeseci. Odabir održavanja sljedećeg pao je na najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata – Dubai.

Iako je planiran za 2020., zbog pandemije Covid-19 je morao biti odgođen. Međutim, organizatori su objavili da će se ove godine Dubai Expo održati od 1.10.2021. do 31.3.2022. godine pod nazivom "Povezivanje umova, stvaranje budućnosti". Na izložbi će se predstaviti više od 190 zemalja, a očekuje se više od 25 milijuna posjetitelja.

Gospodarska komora ovoga grada, koja je zadužena za organizaciju aktivnosti i poslovno umrežavanje s lokalnim emiratskim kompanijama, definirala je određene tematske tjedne. Kada je riječ o agraru, najbitniji tjedan je od 17. do 23. veljače 2022. kada će se održati sajam pod nazivom "Hrana, poljoprivreda i egzistencija".

Još jedna bitna stvar za ovaj sektor je i izložba koja se tiče klime i bioraznolikosti, a održat će se od 3. do 9. listopada ove godine. Obuhvatit će klimatske promjene, kružnu ekonomiju, regije izložene riziku, očuvanje bioraznolikosti, obnovljive izvore energije i slično. Zanimljiv je i tematski tjedan s naglaskom na urbani, ali i ruralni razvoj koji je planiran od 31. listopada do 6. studenog 2021. na kojem će biti predstavljena pametna rješenja za vodu, električnu energiju, upravljanje otpadom i dr. Više o upravljanju vodnim resursima, ekosustavu i pročišćavanju voda moći će se saznati na izložbi koja će se održati od 20. do 26. ožujka iduće godine.

Za više informacija posjetite njihovu službenu stranicu.


Tagovi

Međunarodni sajam World Expo Dubai Expo Dubai


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.