Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EIMA
  • 11.11.2020. 16:00
  • Bologna, Italija

Međunarodni sajam poljoprivredne mehanizacije EIMA otvorio svoja digitalna vrata

Događaj se može pratiti iz cijelog svijeta bez ograničenja vremenske zone. Moguće je posjetiti virtualne štandove izlagača 24 sata dnevno, dok se webinari i konferencije mogu pratiti uživo i na zahtjev, zahvaljujući video arhivi dostupnoj u stvarnom vremenu

Foto: Renata Prusina
  • 126
  • 51
  • 0

Već 44. Međunarodni sajam poljoprivredne mehanizacije EIMA, a po prvi puta zbog situacije s Covid-19 u digitalnom obliku nazvan EIMA Digital Preview (EDP), otvoren je danas u 9 sati. 

"Događaj se može pratiti iz cijelog svijeta bez ograničenja vremenske zone. Moguće je posjetiti virtualne štandove izlagača 24 sata dnevno, dok se webinari i konferencije mogu pratiti uživo i na zahtjev, zahvaljujući video arhivi dostupnoj u stvarnom vremenu“, pojasnila je Simona Rapastella, generalna direktorica FederUnacoma (talijanskog udruženja proizvođača poljoprivrednih strojeva), organizatora cijelog događanja.

Preko tisuću tvrtki i stručnjaka iz cijeloga svijeta

EDP počiva na platformi koja posjetitelje prevozi u stvarni svemir, onaj poljoprivredne mehanizacije koji se sastoji od 15 planeta na kojima se nalaze digitalni štandovi tvrtki (14 kategorija proizvoda plus jedna posvećena ostalim proizvođačima u agromehaničkom lancu opskrbe), živo područje zvano Agorà i odjeljak posvećen administrativnim uredima FederUnacoma.

"Sajam ima međunarodne specifičnosti i zbog toga se odlično nadopunjuje. Digitalna verzija ponudit će sve fleksibilnija tehnološka rješenja, dok će fizički prostor bolonjskog izložbenog centra i dalje pružati osjetilno iskustvo koje ostaje jedinstveno i nezamjenjivo“, ističe Rapastella.

Na događaju sudjeluje 1.100 tvrtki s preko 120 webinara i mrežnih konferencija, tisuće stručnjaka i 37 stranih delegacija koje predstavljaju razne poljoprivredne proizvođače diljem svijeta te 60 akreditiranih talijanskih i stranih novinara.

Inače, EIMA International jedan je od najvećih međunarodnih sajmova poljomehanizacije, a obuhvaća izložbu poljoprivrednih i vrtlarskih strojeva i opreme. Tradicionalno se održava svake dvije godine u studenom, u Bologni u Italiji. 

Izbor traktora godine u prosincu 

Podsjećamo, prošle godine posjetilo ga je više od 2.000 proizvođača iz 50 zemalja svijeta s više od 50.000 modela poljoprivredne mehanizacije i tehnoloških uređaja. U sklopu manifestacije tradicionalno se već godinama dodjeljuje nagrada za traktor godine (Tractor of the year -TotY), no zbog trenutne situacije ona je pomaknuta na prosinac i održat će se također online.

EIMA Digital Preview održava se do 15. studenog 2020. godine.


Tagovi

EIMA Digital Preview Mehanizacija Sajam Traktor godine


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.