Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani piva
  • 26.08.2017. 16:00

Međunarodni simpozij o pivarstvu i hmeljarstvu

"Dani piva" u Zrenjaninu bit će održani 32. put i to od 28. kolovoza do 3.rujna. Prvi put ova turističko-privredna manifestacija okupit će i znanstvenike i struku i to u okviru Simpozija "Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo" koji će biti održan 28. - 30. kolovoza.

Foto: Jasna Bajšanski
  • 383
  • 17
  • 0

Zrenjaninske pivare i njenog piva odavno nema, ali su organizatori ovogodišnjih "Dana piva" u susjednoj Srbji odlučili da se tu nešto promijeni. Za početak, sagledati mogućnosti i potencijale za oživljavanje pivarske industrije, počevši od sirovinske baze.

Skup je međunarodnog karaktera i tijekom tri dana trajanja, posjetitelji će biti u prilici čuti iskustva zemalja u kojima je pivarska industrija izuzetno razvijena.

Revitalizirati hmeljarstvo

Prvi čovjek Organizacijskog odbora ovog događaja, prof. dr Radovan Pejanović rekao je na konferenciji za novinare da u agrarnoj politici ima mogućnosti za razvoj hmeljarstva.

On je podsjetio da su male pivare veoma rasprostranjene u Europi i da predstavljaju veliki bizniz. Mini pivare su postale ekonomski, privredni i turistički brend u zemljama.

Organizator Simpozija "Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo" je Naučno društvo agrarnih ekonomista Balkana. Glavni pokrovitelj je Grad Zrenjanin, a pomoć je stigla i od Pokrajinskog sekreterijata za privredu i turizam AP Vojvodine i Privredne komore Vojvodine.

Foto: Jasna Bajšanski


Autorica

Jasna Bajšanski

Više [+]

Jasna Bajšanski, Zrenjanin