Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam
  • 24.09.2014. 18:00

Međunarodni sajam pčelarstva u Beogradu

Međunarodni sajam pčelarstva u Beogradu i ove će godine posjetiteljima predstaviti novosti iz svijeta pčelarstva

Foto: Depositphotos.com
  • 377
  • 21
  • 0

U Beogradu će se od 02. do 05. listopada 2014. godine, u parkovima Tašmajdan i Mali Tašmajdan održati jubilarni, 40. Međunarodni sajam pčelarstva "Tašmajdan 2014". Organizator Sajma je "Društvo pčelara Beograd" koje egzistira već 116 godina, te okuplja 800 članova, a koliko je popularan među pčelarima Europe i građanima pokazuje i podatak da ga posjeti više od 200.000 posjetitelja.

Osim prodajnog, Sajam ima i edukativan karakter i za pčelare i posjetitelje. Pčelari će imati priliku poslušati razna stručna predavanja dok će se posjetitelji na predavanjima moći informirati o koristi pčelinjih proizvoda u prehrani i liječenju.

Prošlogodišnji Sajam okupio je 132 izlagača pčelinjih proizvoda i 72 izlagača pčelarske opreme iz zemlje i inozemstva. U Gradu Beogradu prepoznali su značaj pčelarstva pa su određena sredstva izdvojena za obuku mladih pčelara s ciljem zadržavanja mladih ljudi na selu i u pčelarskom sektoru. Brojni su prepoznali svoje mogućnosti u pčelarstvu što pokazuje i podatak da je u Beogradu 2000. godine zabilježeno 150.000 košnica, dok je taj broj do 2012. godine dosegnuo gotvo 650.000 košnica.

Sajam će biti otvoren svakog dana od 8 do 20 sati.

Foto: Depositphotos.com; DarioSz


Tagovi

Međunarodni sajam pčelarstva Tašmajdan Pčelinji proizvodi Beograd Društvo pčelara Beograd Med Košnice Pčelarska oprema