Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AGROmashEXPO
  • 29.01.2016. 10:30

Mađarska je središte interesa svjetskih igrača

Strašno mnogo energije najveći svjetski proizvođači poljoprivedne mehanizacije ulažu u nastup na sajmu u Budimpešti. Ovdje su jednostavno svi i s jako mnogo izloženih strojeva.

  • 380
  • 46
  • 0

Odlična je prilika vidjeti novitete na području poljoprivredne mehanizacije na sajmu u Budimpešti. S obzirom da su sajmovi u Hrvatskoj, a i onaj u Novom Sadu, u biti izložbe strojeva na lageru, AGROmashEXPO i Agrargep su pravo osvježenje u ovom dijelu Europe.

Iako osim Hittnera, i tvornice kombajna Deutzh fahr iz Županje, drugih izlagača iz Hrvatske nema, razloga za dolazak u 200 kilometara udaljenu Budimpeštu jednostavno ima previše da bismo propustili ovaj važan događaj za poljoprivredu.

Agroklub na AGROmashEXPO sajmu u Budimpešti!

No, svi strojevi renomiranih marki koji se prodaju i u Hrvatskoj su upravo tu - i to u velikom broju, ali i što je jako važno - u zatvorenim i grijanim paviljonima. Strojevi koje uvozi poznati uvoznik za Mađarsku, Axial, su dakako bili izloženi u najvećem broju. Tako Fendt i Claas imaju doista velike izložbene prostore. No, i New Holland, John Deere i Case ništa ne zaostaju za njima.

Framest, Lemken, Horsch, Rabe, Vaderstad, Mascio Gaspardo, također su jedni od izložbenih prostora koje valja posjetiti i dugo se na njima zadržati.

Velik izbor sustava za navodnjavanje

Očekuje se da će sajam u Budimpešti, koji traje do subote, posjetiti više od 50 tisuća posjetitelja, a među njima i znatan broj onih iz Hrvatske. Treba istaknuti doista veliki izbor sustava za navodnjavanje gdje prednjače pak talijanska Idrofoglia i njemački Bauer.

Iako kod mehanizacije prevladava ratarska, vidljivo je da u dva paviljona značajno raste udio vinogradarstva u poljoprivredi Mađarske. Treba istaknuti da su tu sa sajmom suorganizatori i Udruge uvoznika poljoprivredne mehanizacije (MEGFOSZ) i Udruga mađarskih proizvođača poljoprivrednih strojeva (MEGOSZ).

Devet velikih paviljona, ukupno 38.000 četvornih metara zasigurno pruža zanimljiv doživljaj. No, veliki broj restorana s mađarskim specijalitetima poput kobasica, langoša i slično, također privlači veliki broj ljudi, a posebice što se na mnoštvu štandova prodaju proizvodi malih poljoprivednika pa i mesoprerađivača.


Fotoprilog


Tagovi

Fendt Claas John Deere Case Lemken Urban Lely GEA Berlin Case Budapest AGROmashEXPO


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P