Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prijave za Sajam
  • 06.09.2022. 10:30
  • Zeničko-dobojski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Visoko

"Jesen u Visokom" poljoprivredni sajam ponovo otvara svoja vrata

Ove godine tradicija se nastavlja, i 16. po redu sajam "Jesen u Visokom" će ponovo biti organizovan i otvoriti svoja vrata za mnogobrojne izlagače i posjetioce.

Foto: Adi Pašalić
  • 105
  • 54
  • 0

Sa više od 90 izlagača iz gradova širom BiH, modernom sajamskom opremom i velikim brojem posjetilaca, novembra 2019. godine uspješno je završen tadašnji 15. po redu Sajam poljoprivredno prehrambenih proizvoda "Jesen u Visokom". Pandemija izazvana Covid-19 virusom prekinula je dugogodišnju tradiciju, tako da ovaj sajam svoja vrata nije otvarao u protekle dvije godine. Međutim, ove godine tradicija se nastavlja, tako će krajem ovog mjeseca 16. izdanje manifestacije otvoriti svoja vrata za mnogobrojne izlagače i posjetioce.

26. i 27. septembar 

Izložbeno-prodajni sajam poljoprivredno-prehrambenih proizvoda "Jesen u Visokom" postao je jedno od mjesta koje svi privredni subjekti u proizvodnji i uslugama, koji imaju bilo kakve veze s poljoprivredom ili su na nju oslonjeni, smatraju mjestom na kojem treba biti prisutan i pokazati vrijednosti koje posjeduju ili dostignuća kojima se teži. To najbolje objašnjava stalan uspon sajma koji je ostao po svim pokazateljima na uzlaznoj liniji i u kriznim privrednim vremenima.

Njegova preteča je prvi  sajam suhomesnatih proizvoda koji je održan 2004. godine. Kako je Visoko poznato po zanatskoj proizvodnji suhog mesa i proizvodnji povrća, a posebno paprike slijedećih godina organizovan je izložbeno-prodajni sajam poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Ovogodišnja manifestacija će se održati u dvorani KSC Mladost, 26. i 27. septembra.

Preko 2000 m2 izložbenog prostora

Sajam se održava u prostorijama Kulturno sportskog centra "Mladost" na površini cca 1.460 m2, a zbog zainteresovanosti učesnika koristi se i hol površine 300 m2 i do platoa od oko 300 m2. Izlagači će moći koristiti dvije vrste izložbenih boksova sa dodatnim prodajnim stolovima.

  • Štand/box sa prodajnim pultom (3,00 x,2,50m)
  • Štand sa prodajnim pultom (3,00 x,2,50m) i rashladnom vitrinom 
  • Rasklopivi drveni štand sa pultom (2,50 x,1,00m)

Specifičnost ovog Sajma je i ta da organizaciju, tehnički dio i pokroviteljstvo organizuje jedinica lokalne samouprave, tačnije nadležna Služba Grada Visoko uz suorganizatora JU Centar za kulturu, sport i informisanje.

Prijave do 16. septembra

Poziv za prijave se odnosi na sve registrovane poljoprivredne proizvođače, proizvođače prehrambenih proizvoda, kompanije iz poljoprivredno-prehrambenog sektora, udruženja građana, zadruge i ostale zainteresovane subjekte iz ove oblasti. Prijavni obrazac se nalazi na službenoj stranici Grada Visoko, a isti se uz dodatnu dokumentaciju dostavlja najkasnije do 16. septembra 2022. godine na protokol nadležne Službe ili u elektronskoj formi skenirano poslati na e-salter@visoko.gov.ba

Pored zahtjeva i izvršene uplate dostavlja se i:

  • Pravna lica uz popunjen zahtjev dostavljaju uplatnicu sa naznačenim prodajnim mjestom, kopiju ID i PDV broja ukoliko je u PDV sistemu, i to lično na protokol nadležne Službe ili skenirano na e-salter@visoko.gov.ba
  • Fizička lica uz popunjen zahtjev dostavljaju, uplatnicu sa naznačenim prodajnim mjestom, kopiju lične karte i CIPS potvrdu, također, lično na protokol nadležne Službe ili skenirano na e-salter@visoko.gov.ba

Prijava za Zlatne sponzore

Otvorene su prijave i za zainteresovane privredne subjekte koji žele biti "Zlatni sponzor" sajma, a dodatne informacije vezane za sponzorstvo i benefite koje ostvaruju mogu dobiti na telefone: 032 732 546, 032 732 512 ili na e-mail adresu:  e-salter@visoko.gov.ba  Zlatnom sponzoru osiguran je prodajni prostor u centralnom dijelu (parket dvorana) od 7,5 m2 sa dva boksa i medijska promocija prije i tokom održavanja sajma, istaknuti logo firme na plakatima i svim sajamskim materijalima.


Tagovi

Sajam Visoko Poljoprivreda Jesen u Visokom


Autor

Adi Pašalić

Više [+]

Magistar Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu sa specijalizacijom na odsjeku Tehnologija uzgoja životinja. Autor je dva samostalna razvojna projekta i jednog istraživačkog rada iz područja mljekarstva. Najviše ga zanimaju teme iz područja uzgojno selekcijskog rada i farmerskog poslovanja.


Partner