Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • INTERAGRO 2021
  • 05.10.2021. 16:10
  • Bijeljinska regija, Republika Srpska, Bijeljina

Interagro 2021: Sajam u Bijeljini jedan od najvažnijih u BiH

19. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova, pod nazivom "INTERAGRO 2021", u Bijeljini, svrstava se u grupu najznačajnijih sajamskih manifestacija poljoprivrednog karaktera u Bosni i Hercegovini.

Foto: www.adgradbn.com
  • 607
  • 44
  • 1

Ovih dana privode se kraju posljednje pripreme pred početak 19. Međunarodnog sajma poljoprivrede, lova i ribolova, pod nazivom "INTERAGRO 2021", u Bijeljini. Otvaranje nastupajuće manifestacije predviđeno je za četvrtak, 07. oktobar, u 11 sati. Sajam će trajati tri dana, odnosno, do subote (09.10.), do 16:00 sati. 

Nastupajući događaj svrstava se u grupu najznačajnijih sajamskih manifestacija poljoprivrednog karaktera u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujući tradiciji dugoj sedamnaest godina, stekao je reputaciju mjesta gdje se okupljaju uspješne kompanije, institucije, udruženja i pojedinci iz oblasti agrobiznisa.

Prijavni list i cjenovnik možete preuzeti u dokumentu ispod teksta

Posjetioci mogu očekivati bogatu i kvalitetnu izložbu poljoprivredne mehanizacije i alata, sjemenskog i sadnog materijala, hrane, pića, meda i ljekovitog bilja, sredstava za zaštitu i uzgoj bilja, stočne hrane i mineralnih đubriva, te izložbe stoke i edukativan program naučno-stručnih sadržaja.

Podrška domaćem agrarnom sektoru

Razvojni planovi sajma usmjereni su u pravcu što kvalitetnijeg uređenja izložbenog prostora i njegovog proširenja, kao i omasovljavanja broja izlagača i posjetilaca, istakli su organizatori. Takođe, ne treba zaboraviti ni raznovrsnost pratećih sadržaja, te prisustvo nadležnih institucija, ministarstava, privrednih komora, bankarskih institucija, razvojnih agencija, udruženja i fonda koji pružaju podršku razvoju domaćeg agrara, a sve sa ciljem da se gosti upoznaju sa aktuelnim programima, oblicima finansiranja i drugim pogodnostima u poljoprivrednom sektoru.

Neočekivano dobar odaziv izlagača doveo je do toga da je popunjenost kapaciteta stopostotna, kako u unutrašnjem tako i u vanjskom dijelu Sajma. U 2021. godini po prvi put svoje učešće na ovoj manifestaciji uzeće i predstavnici lovačkih i ribolovačkih udruženja. Shodno tome, očekuje se i veliki broj posjetilaca, poručili su iz A.D."GRAD"-a.

Poseban fokus biće stavljen na sprovođenje epidemioloških mjera propisanih od strane Instituta za javno zdravlje Republike Srpske, a i ovim putem apelujemo na posjetioce da se pridržavaju istih.

Radno vrijeme sajma za posjetioce i izlagače je od 9 do 19 sati.


Dokumenti


Tagovi

Poljoprivredni sajam "INTERAGRO 2021" Zorica Marković Izložba poljoprivredne mehanizacije Lovačka udruženja Ribolovačka udruženja


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]