Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Povelič
  • 27.03.2023. 12:00
  • Banjalučka regija, Republika Srpska, Srbac

IMT nepobjediv - najjači na Srbačkoj traktorijadi

Posjetioci su imali priliku da vide najstarije, ali i jake savremene mašine višestrukih namjena, različitih proizvođača

Foto: Aleksandar Nježić
  • 321
  • 60
  • 0

Oko tri hiljade ljudi sručilo se jučer na pistu aerodroma za poljoprivrednu avijaciju u Poveliču, na 6. tradicionalnoj poljoprivrednoj manifestaciji "Srbačkoj traktorijadi". Odziv na druženje bio iznad svih očekivanja, kažu organizatori, a snagu mehanizacije u navlačenja odmjerilo je 240 traktorista.

"Najjači je bio IMT, 360 konjskih snaga, vlasnika Ranka Sarajlića iz Laminaca kod Gradiške. Vlasnici traktora okušali su se brojnim brendovima, Zetor, Massey Ferguson, Fendt, Steyr i masu IMT-ova", rekao je za Agroklub, Aleksandar Nježić, predsjednik Organizacionog odbora i jedan od inicijatora smotre.

Posjetioci su imali priliku da vide najstarije, ali i jake savremene mašine višestrukih namjena, različitih proizvođača. Veliku pažnju, svakako je privukao i bik na ražnju.

Bik od 500 kg ispečen na ražnju

"Bik je bio težak 500 kilograma, nestalo je sve do podne. Moram istaći zadovoljstvo i ovogodišnjom manifestacijom, koja je doživjela punu afirmaciju i postala vodeća po organiziranosti i odzivu učesnika u Republici Srpskoj. Sve je proteklo u najboljem redu", zadovoljno ističe Nežić i dodaje kako je ovo ujedno bila prilika da se sagleda stanje mehanizacije uoči važnog proljetnog posla.

Svojevrsnu atrakciju napravili su i članovi Udruženja traktorista iz Slatine, koji su dovezli traktor roštilj. Manifestaciji su prisustvovali i lokalni zvaničnici te pomoćnik ministra poljoprivrede RS Goran Bursać i direktor Agencije za agrarna plaćanja RS Predrag Sladojević.


Fotoprilog


Tagovi

Srbačka traktorijada Povelič Navlačenje traktora Aleksandar Nježić IMT Ranko Sarajlić


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]